Back to Question Center
0

Stërvitje me intensitet të lartë në shtëpi për lëvizshmëri dhe fleksibilitet

1 answers:

Trajnimi i mobilitetit është shumë i rëndësishëm. Me kalimin e kohës, njohuritë mbi përfitimet e trajnimit të lëvizshmërisë po rriten në mënyrë eksponenciale. Lëvizja e mirë ju mbron nga lëndimet dhe përmirëson shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe qëndrueshmërinë.

Çfarë është trajnimi i mobilitetit? Kush mund të përfitojë prej saj?

Metoda Makia ka të bëjë me mobilitetin dhe fleksibilitetin. Fleksibiliteti nënkupton gamën e lëvizjes pasive të një bashkimi të caktuar. Lëvizshmëria nënkupton menaxhimin dhe kontrollin e të gjithë gamës së lëvizjes së përbashkët. Ka njerëz që janë shumë fleksibël, por ata ende mund ta kenë të vështirë të bëjnë një grumbull të thellë të pastër me vetëm peshën e trupit të tyre. Të qenit fleksibël dhe të kesh lëvizshmëri të mirë janë dy gjëra të ndryshme.

Trajnimi i mobilitetit përfiton gjithkush

Trajnimi i mobilitetit mund të ndihmojë çdo njeri të vërtetë. Kjo do të thotë që ia vlen të bëni trajnim për lëvizjen bazuar në qëllimet tuaja. Për shembull, nëse doni të bëheni një sprinter i klasit botëror, nuk është e dobishme të praktikoni shumë. Shtrirja e shpeshtë dhe e gjerë ka efektin e zvogëlimit të elasticitetit të muskujve. Por, si pjesë e metodës Makia, mundësia për të bërë ndarjet do t'ju ndihmojë shumë për të arritur disa lëvizje të energjisë.

shtrirje dinamike dhe isometrike

Në të vërtetë, një sprinter rekomandohet të bëjë më pak shtrirje pasive dhe të përqëndrohet në mbajtjen e "muskujve" të tij / saj duke bërë shtrirje aktive. Shtrirja dinamike, shtrirja isometrike dhe kombinimet e këtyre janë të gjitha mënyra shumë efektive për të nxitur aftësinë e trupit për të funksionuar. Ata jo gjithmonë rritin gjatësinë e muskujve, por në vend të kësaj kryesisht modifikojnë mekanizmat rregullator, reagues dhe ndalues.

Shtrirja dinamike është një shtrirje e kontrolluar që po ndodh në lëvizje, p.sh.G. , squats thellësisht të fokusuara teknikisht nën peshën e trupit të personit. Shtrirja isometrike është një shtrirje që rezulton nga puna e muskujve, p.sh.G. , kur qëndron në një pozicion ndarës që nxit shtrirjen. Këto teknika të kombinimit përfshijnë metodën e tensionit-relaksimit dhe tension-relaksim + shtrirje aktive-mbajtëse.

Shtrirja pasive është ajo që aktualisht shton gjatësi shtesë për muskujt. Muskujt duhet, megjithatë, të jenë relativisht "të hapura" për shtrirjen pasive që të jenë efektive. Muskujt mund të mbahen "të hapura" edhe kur bëhen trajnime intensive duke kryer ushtrime aktive të lëvizjes.

Shtrirja pasive do të thotë të qetësohet duke qenë në pozitë shtrënguese, p.sh.G. , duke qëndruar dhe duke u përkulur përpara. Në të vërtetë, shtrirja pasive duhet të përfshihet në stërvitjen kur synimi juaj është të fitojë një hapësirë ​​më të madhe lëvizshmërie.

Një rrezik i lidhur sidomos me shtrirjen pasive afatgjatë (30+ sek) është se tensioni i mbrojtjes së muskujve është reduktuar tepër dhe kjo rezulton në një kontroll të reduktuar mbi lëvizjen, veçanërisht në pikat ekstreme të lëvizjes. Kur kjo ndodh, rreziku i dëmtimit rritet si në shtrirjen dhe në të gjitha veprimet ku lëvizja shkon ose mund të shkojë, afër pikave ekstreme. Për këtë arsye, shtrirjet pasive duhet të kombinohen me ushtrime për zhvillimin e kontrollit të lëvizjes. Ky parim luan një rol të madh në Metodën Makia ku ka nevojë për një gamë të gjerë lëvizjesh dhe kontroll të mirë të lëvizjes.

Trajnimi i Forcave Përfshirjen e një Lëvizjeje të Plotë

Ndonjëherë zhvillimi i lëvizshmërisë gjithashtu mund të ndihmohet në mënyrë të konsiderueshme nga trajnimi i forcës së plotë të lëvizjes së lëvizjes. Për shembull, muskujt infraspinatus të shpatullave shpesh janë në një gjendje kaq të dobët që lëvizja e shpatullave mund të kufizohet. Kur është kështu, kur këto muskujt i afrohen shtrirjes, ndiejnë se një situatë e pakontrolluar po afrohet dhe ata "godasin frenat".

Filloni lehtë

Duhet të filloni lehtë ushtrimet e lëvizshmërisë, madje vetëm për hir të zhvillimit! Kur disa njerëz dëgjojnë fjalën "shtrirë", ata e shoqërojnë atë me dhembje dhe neveri.

Megjithatë, ushtrimet e lëvizshmërisë nuk duhet të shkaktojnë dhimbje, dhe ato nuk janë domosdoshmërisht një gjë e keqe. Nëse duhet ta detyrosh veten të bësh diçka, trupi yt merr mesazhin e afrimit të rrezikut dhe rezultati nuk është i mirë. Kur bëni shtrëngim pasiv, duhet të përpiqeni të përqëndroheni në gjetjen e një gjendje relaksimi dhe kur të bëni kontroll aktiv të mbajtjes aktive është veçanërisht e rëndësishme.

Trajnim i Lartë i Mobilitetit

Metoda Makia-trajnimi përfshinë trajnime të shumëllojshme të mobilitetit. Në shumë aspekte, ushtrimet e forcës zhvillojnë vetë lëvizjen, por kjo mund të bëhet më efektive përmes ushtrimeve të veçanta lëvizëse Source .

February 16, 2018