Back to Question Center
0

Rëndësia e Ngrohjes në Trajnimin me Interval të Lartë

1 answers:

Çfarë vjen në mend kur shihni ose dëgjoni fjalën "ngrohja"?

Nëse përpiqeni me pyetjen nëse jeni deri në atë sot ose më mirë pa, duhet të dini se nuk jeni vetëm. Ngrohja shpesh duket të jetë kaq e mërzitshme dhe në të vërtetë e padobishme, kështu që njerëzit nuk bëjnë mjaft prej tyre. Duke pasur ndjenja të ngjashme në të kaluarën, ne kemi bërë përpjekje të posaçme për të bërë ngrohje të trajnimit të metodës Makia ose rutinën e paraburgimit siç e quajmë, aq tërheqëse edhe për entuziastin më të ngarkuar të fitnesit që njerëzit thjesht nuk do ta injorojnë atë. Por, përpara se të shkojmë më tej, le të përqendrohemi në pyetjen themelore që lidhet me ngrohjen Cila është arsyeja për ta bërë këtë?

Pra, pse?

Imagjinoni veten duke fjetur si një fëmijë. Papritmas, dritat vazhdojnë, dhe dikush hodhi poshtë formularët e kthimit të taksave para jush për të mbushur atje. Pastaj, dhe në të njëjtën kohë, ju kërkohet të thoni se çfarë ishte moti i së martës, cilat janë emrat e gjyshërve tuaj dhe të vendosni se cila nga gjashtë sigurime të ndryshme ju ofron jeni gati të pranoni. A do ta kishit gjithçka nën kontroll? E njëjta gjë ndodh me trupin tuaj nëse e detyron atë të lëvizë pa ngrohjen paraprake. Trupi juaj është zgjuar papritmas, dhe ai dërgon trurin tuaj një mesazh, por gjithçka ndodh në lëvizje të ngadaltë. Çdo qelizë në trupin tënd po thotë: "Çfarë? Tani?" Një pjesë e trupit tuaj godet frenat, një pjesë tjetër panik, dhe pjesa tjetër është thjesht e zbehtë. Nëse stresi nuk imponohet papritmas, por ende në një nivel të kërkuar, trupi nuk ka kohë për të përshpejtuar qarkullimin tuaj dhe rezultati është mjaftueshëm më i shpejtë se shterimi normal.

Zgjohuni

Në të vërtetë, një fjalë që është shumë më e përshtatshme sesa ngrohja, ngjallet. Lloji i duhur i zgjimit merr trupin tuaj gati për të shkuar. Qelizat e muskujve janë duke u përgatitur për të kontraktuar, qarkullimi i gjakut është efektiv në heqjen e acideve, indet mbështetëse / lidhëse janë gati për të marrë stres. Llampa ndizet, trupi juaj është zgjuar dhe gati për veprim të plotë.

Është shumë e rëndësishme për zgjimin e sistemit nervor, nyjeve dhe indeve mbështetëse / lidhëse për të sjellë në gjendje gatishmërie. Kjo siguron efikasitetin dhe sigurinë më të mirë të mundshme. Besohet se qëllimi kryesor që shtrihet është nxitja e muskujve në mënyrë që të shmanget muskujt e tërhequr dhe shtrembërimet. Në fakt, trupi shëron tërheq muskujt shumë më mirë se nyjet e dëmtuara dhe indet mbështetëse / lidhëse. Kur sistemi nervor është "në gjumë", muskujt tuaj janë më të prirur për lëndime, veçanërisht gjatë trajnimit që përfshin lëvizje të shpejta. Sigurisht, ngrohja e muskujve tuaj është e rëndësishme për të shmangur dëmtimet dhe për të siguruar efektivitetin e trajnimit tuaj. Është e rëndësishme për të dëgjuar trupin tuaj në mënyrë që muskujt të mos jenë "të frikësuar" dhe "të goditur frenat" para se trajnimi të ketë filluar. Mobilizimi i shtrirjes gjithashtu duhet të bëhet lehtë në fillim dhe vetëm kur ngrohja ka ndodhur shtrirja mund të shtrihet për të përfshirë pozicionet ekstreme. Djersa është e mirë, por zgjimi i marrë në ekstrem është pa nevojë për stërvitje normale.

Rritja e zgjimit të metodës Makia

Para fillimit të stërvitjes së Metodës Makia aktuale, kryhet një rutinë e zgjimit, dhe kjo ngjall trupin tuaj në gatishmëri për ushtrimin aktual të metodës Makia.

Kështu çfarë është kaq e bukur për Prehabun? Natyrisht, gjëja më e rëndësishme është pajtueshmëria me qëllimin. Prehab jonë përbëhet nga lëvizje të kënaqshme, të zgjuara dhe funksionale që ngjallin të gjitha pjesët e trupit tuaj në mënyrë specifike nga pikëpamja e trajnimit të peshës trupore. Megjithatë, ne gjithashtu kemi shikuar pak më tej. Prehab ynë përfshin "squats thellë në mënyrë të shëndetshme" të dobishme për kurrizin tuaj dhe gjunjët, wrists, bërryl, dhe shpatulla ushtrime që forcojnë trupin tuaj në gatishmëri për mocionet më të kërkuar të peshës trupore. Një paketë e bukur kompakte që është e lehtë dhe e shpejtë për të kryer duke ndjekur videon Source .

February 16, 2018