Back to Question Center
0

Cilat janë parimet kryesore të algoritmit të rangimit të fjalëve në Amazon që do të përdoren në praktikë?

1 answers:

Është e njohur se bota e modernizimit të Search Engine Optimization është e sunduar nga një përmbajtje me cilësi të lartë, nga ana e drejtuar me një hulumtim të duhur fjalen. Kur trajtohet në mënyrën e duhur, zgjedhja e fjalë kyçe më relevante por më pak konkurruese mund të shtyjë pothuajse çdo faqe ose blog në krye të kërkimit. Por kur është fjala për rangimin e fjalëve në Amazon, gjithçka është absolutisht polare veç e veç. Gjëja është se Amazon ka algoritmin e tij të rangut të fjalës (i njohur edhe si K9). Kjo do të thotë se nuk ka asnjë formulë universale të suksesit për të gjithë motorët e kërkimit më të mëdhenj (si vetë Google, si Yahoo, Bing etj.), Për të mos thënë atë shumë të veçantë që përdoret nga platforma më e madhe e ecommerce në botë. Por si për të përcaktuar saktësisht cilat faktorë janë duke rritur renditjen reale të kërkimit? Për fat të keq, asnjë motor kërkimi nuk do të zbulojë kurrë formulën apo edhe listën relativisht të qartë që mbulon çdo faktor individual të rangut të përfshirë në formulën e vërtetë të sofistikuar të renditjes së kërkimit. Dhe kur bëhet fjalë për Amazon dhe algoritmin e renditjes së fjalëve që përdoren atje, gjërat mbeten të njëjta - kjo do të ishte një sekret i ruajtur nga afër që nuk do të zbulohej për shkak të manipulimeve të mundshme me shumicë në çdo front të metodës. Dua të them se mënyra e vetme për të marrë një pasqyrë më të thellë të parimeve të përgjithshme mbi Amazon është trajtimi i një kërkimi praktik në vazhdim. Thjesht, më të mirët e marketers online në avangardë dhe SEO-të e lartë janë ende duke përdorur rregullin e gishtit - vetëm për të kuptuar se çfarë po ndodh me Amazon, cila renditje e fjalëve dhe pjesa tjetër e parimeve bazë mund të përshtatet - vetëm qasjet graduale dhe strategjitë që me të vërtetë punojnë në praktikë.

Amazon me algoritmin e saj të renditjes së fjalëve është bast mbi dy parime kryesore që rrotullohen rreth faktorëve të saj të Performancës dhe faktorëve të Rëndësisë.

1. Faktorët e Performancës - përdoren për të vlerësuar kërkesën e konsumatorit ose popullaritetin e çdo produkti të listuar në Amazon. Ndër të tjerët, veçanërisht Click-Through-Rate, konvertimi dhe shitjet e suksesshme njihen si faktorët kryesorë të performancës atje. Faktorët e Rëndësisë - janë të lidhura pikërisht me përdorimin e drejtë të fjalë kyçe dhe mënyrën e duhur të vendosjes së tyre në faqet e produktit. Dhe këtu është parimi bazë i Amazon dhe algoritmi i rangimit të fjalëve - veçanërisht ato produkte që përputhen me pyetjen e kërkimit të blerësit më të mirë të të gjithë, janë dhënë renditjet më të larta. Nuk ka nevojë të thuhet se Amazon vazhdon të ndjekë një qasje shumë të veçantë për fjalë kyçe të rangimit. Dhe algoritmi përditësohet vazhdimisht në pritje të preferencave aktuale të blerësve lokalë. Sidoqoftë, këtu janë disa faktorë fjalësh që ndikojnë në renditjen e kërkimit në Amazon që gjithmonë mund të parashikohen me siguri:

  • Titujt e Produktit janë ngulitur me fjalë kyçe të synuara kryesore që kanë fuqinë më të fortë, në rënie të rendit të rëndësisë;
  • Fjalë kyçe përsëritëse nuk do të ishin të dëmshme për renditjen tuaj të përgjithshme, por kjo nuk është masë e mjaftueshme e veprimeve për t'ju dhënë rezultate të matshme në Amazon;
  • Përdorimi i duhur i fjalëve kontekstuale të brezit të gjatë të vendosur organikisht brenda seksioneve të tekstit të trupit tuaj mund të përmirësojë ndjeshëm përparimin tuaj të rangut;
  • Lidhja e brendshme është ende një aspekt shumë i rëndësishëm këtu, prandaj sigurohuni që të keni vetëm ankorat më të mira të lidhjeve të tekstit. Në fakt, ata duhet t'ju shërbejnë për qëllime të promovimit të përmbajtjes dhe mund t'i përmirësojnë gjërat shumë Source .
December 8, 2017