Back to Question Center
0

Mund të më ndihmoni me optimizimin e përshkrimit të produktit në Amazon?

1 answers:

Ashtu si motorët e kërkimit më të mëdhenj (si vetë Google, Yahoo, Bing etj.), Algoritmi i renditjes së produktit Amazon A9 ka nevojë për një strategji optimizuese të përgatitur mirë. Natyrisht, nëse nuk dëshironi që produkti juaj në Amazon të shihet kurrë nga blerësit e gjallë, duke kërkuar për artikujt në shitje atje. Kjo është arsyeja pse nëse nuk keni shqetësuar kurrë për optimizimin e çdo pjese të përshkrimit të produktit tuaj në Amazon, është koha që më në fund t'i bëjmë gjërat të qarta! Ndërsa kjo nuk do të thotë që Google nuk është më vendim mbi të gjithë botën online që shohim sot, Amazon ndoshta mund të shihet si headliner në fushën moderne të biznesit të ecommerce dhe drop-shipping.

Ka veçantitë e veta të rangimit. Megjithatë, ato nuk janë aq të plota sa shumica prej nesh mund të mendojnë. Sigurisht, duke pasur parasysh se ju djema jeni të paktën në një pjesë të njohur me konceptin origjinal të Search Engine Optimization. Për të gjithë të tjerët - më poshtë është një udhëzues i shkurtër për të ndihmuar optimizimin e përshkrimit të produktit në Amazon. Në fund të fundit, të bëhet një pikë nisjeje duke hapur rrugën për një sukses të shitësit të fuqishëm në atë treg me të vërtetë të mbushur me njerëz dhe në këtë mënyrë shumë konkurrues online.

Para se të zgjedhni përshkrimin e produktit në Amazon

Para çdo gjëje, më lejoni t'ju them se lirisht mund të psherëtni me lehtësim. Mos u shqetëso. Për fat të mirë, nuk është shumë e vështirë për të kuptuar të paktën parimet e përgjithshme të optimizimit në Amazon - dhe ju jeni gati për të shkuar. Natyrisht, ju në mënyrë të pashmangshme do të duhet të mbështeteni në një përcaktim të qëndrueshëm të çmimeve dhe disponueshmërisë së stoqeve. Por një herë strategjia juaj e madhe e optimizimit është në vend - dhe tashmë jeni në gjysmë të rrugës për t'u bërë një tregtar i suksesshëm në internet që shitet atje. Dua të them se algoritmi i renditjes së Amazon përsa i përket veçorive të veta ende nuk ndryshon gjithnjë, nëse krahasohet me atë që përdoret nga Google apo ndonjë motor kërkimi tjetër.

Konvertimi ose Kënaqësia e Përdoruesit? Le të përballen me atë - ndërkohë që gjiganti i kërkimit në botë (i njohur edhe si Google) ka për qëllim të shesë reklama, Amazon është projektuar për të ndërtuar një rrjet global të e-tregtisë që shet dhe shpërndan produkte në të gjithë botën. Kjo do të thotë që ndryshe nga Google bast kryesisht në CTR dhe kohë për vizitë përdorues, Amazon është duke përdorur metrics mjaft të ndryshme suksesi si të ardhurat bruto ose diferencë matur për blerjen blerës jetojnë.

Të strukturuara ose të dhëna të rastësishme?

Ndryshe nga motorët e kërkimit të mëdha, indeksi i kërkimit Amazon A9 ka një strukturë të qartë. Thënë thjesht, ky treg i mbushur me njerëz mund t'ju japë pikërisht atë që dëshironi vetëm në një format specifik. Kjo do të thotë që nga këndvështrimi i Amazon, përzgjedhja e duhur e fjalëve ose struktura e renditjes së produktit (edhe me detajet më të buta ndryshuar / lënë jashtë) mund të ndryshojë në mënyrë dramatike potencialin tuaj për të renditur atje.

On-Page ose Off-Page Search Engine Optimization?

Le të bëjmë më në fund çdo gjë të qartë - procesi i optimizimit për çdo përshkrim të produktit në Amazon është gjithçka rreth SEO në faqe. Kjo do të thotë që ju jeni të lirë të harrojmë për ndërtimin e lidhjeve ose ndonjë punë tjetër që kërkon kohë dhe zakonisht punë intensive (ndryshe, e kushtueshme) - njëherë e përgjithmonë. Vetëm për shkak se çdo mjet i SEO jashtë faqe vështirë se mund të ndikojë në potencialin tuaj të rangut, të paktën në mënyrën se si është për Google Source .

December 13, 2017