Back to Question Center
0

Semalt Ekspert parashikon të ardhmen e Scraping Web

1 answers:

Scraping në internet është teknikë e zakonshme për grumbullimin e të dhënave nga rrjeti

. Thënë se është vetëm e rëndësishme është një shfaqje e madhe. Është thjesht e domosdoshme. Informacioni është pushtet, dhe çdo organizatë që mungon është deformuar, kështu që rrëmimi i internetit është gjaku në të cilin funksionojnë të gjitha llojet e bizneseve online.

Nëse është një OJQ, organizatë fitimprurëse, nisje, ndërmarrje e mesme, apo edhe një kompani Fortune 500, ai patjetër shkon mbi informacionin e mbledhur. Pra, rëndësia e scraping web nuk mund të over-theksuar.

Konkurrenca në botën e korporatave nuk ka qenë kurrë më e fortë se sa është tani. Lojtarët brenda industrive të ndryshme tani përdorin çdo armë brenda mundësive të tyre për të konkurruar. Kohët e fundit, organizatat filluan të përdorin rrumbullakimin e internetit si armë për të luftuar konkurrentët e tyre. Në fund të fundit, kur ju keni informacion më të përshtatshëm se kundërshtarët tuaj, ju do të keni një avantazh mbi ta. Njohuria, thonë ata, është fuqia. Edhe pse industria e grumbullimit të internetit është e mbushur me zgjidhje të shumta, ato mund të grupohen në vetëm 3 kategori dhe ato janë:

  • Ndërtimi i aplikacionit ose softuerit të nxjerrjes së të dhënave nga vetja ose nga punësimi i programuesve
  • Blerja e një software gjenerik të nxjerrjes së të dhënave

Të tre zgjidhjet kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre. Përveç kësaj, kategoria më e përshtatshme e zgjidhjes për çdo kompani mund të varet nga nevojat e internetit të grumbullimit të biznesit.

Ashtu si çdo teknologji tjetër, rrumbullakimi i uebit do të vazhdojë të zhvillohet dhe evoluojë. Pra, ky artikull fokusohet në të ardhmen e scraping web. Para se të shkojmë më tutje, është thelbësore të bëhet e qartë se mendimet e ngritura në këtë artikull për të ardhmen e scraping web janë vetëm spekulative dhe mundësitë imagjinative. Duke pasur parasysh këtë, e ardhmja e nxjerrjes së uebit shihet nga perspektiva të ndryshme.

Nga perspektiva e inteligjencës artificiale

Meqenëse përdorimi i inteligjencës artificiale përdoret në çdo sektor të jetës, besohet se teknologjia do të përdoret jashtëzakonisht për grumbullimin e uebit në të ardhmen e afërt. Me fjalë të tjera, robotët inteligjentë ose makineritë do të krijohen për të monitoruar dhe grumbullojnë të dhëna rregullisht për kompani të ndryshme.

Natyrisht, robotët tashmë janë duke u përdorur për grumbullimin e uebit, por asnjëri prej tyre nuk mund të përballojë ndryshime të mëdha në faqet e internetit të synuara pa ndërhyrje njerëzore. Për shembull, nëse faqosja e një vendi të synuar ndryshon, mjetet ekzistuese të skrapimit të uebit nuk do të jenë në gjendje të gërshetojnë faqen pa përdoruesin ta shtrëmbërojë atë pak. Kjo nuk do të jetë një problem për robotët e ardhshëm super-inteligjent të skrapimit të internetit, pasi ata do të jenë në gjendje të përdorin diskrecionin e tyre për të trajtuar çdo modifikim të vendeve të tyre të synuara gjatë rrëzimit të uebit me pak ose aspak ndërhyrje njerëzore. Ata së shpejti do të krijohen nëse nuk janë krijuar. është Google, sepse biznesi i saj kryesor është të zvarritet dhe të gërmoj faqet e internetit dhe ai crawls çdo faqet e internetit të pritur dhe të gjitha lidhjet e tyre. Rrjedhimisht, Google mund të fillojë të kryejë shërbimet e scraping web. Dhe nëse e bën këtë, do të jetë kompania më e madhe dhe më e mirë e rrjetëzimit të uebit, meqë tashmë ka gërvishtur rrjetin. Klientët do të duhet vetëm të rendisin URL të faqeve të synuara web dhe ata do të marrin të gjithë përmbajtjen që kanë nevojë nga Google. Në fund të fundit, përmbajtja e të gjitha faqeve është tashmë në bazën e të dhënave të indeksit të saj.

Një arsye tjetër për Google që të fillojë të kryejë shërbimet e scraping web është se ajo do të kërkojë pak ose aspak përpjekje shtesë për të bërë një vrasje me të. Kompania mbijeton me faqe të gërmimit tashmë. Duke pasur të dhënat e kërkuara në dorë gjatë gjithë kohës, Google do të ofrojë një kthim në internet të kohës së kthimit që ofruesit e tjerë të shërbimeve kurrë nuk do të jenë në gjendje të përputhen.

Meqenëse Google do të jetë në gjendje të ofrojë shërbimin pa ndonjë përpjekje shtesë, mund të ofrojë çmime konkurruese që asnjë organizatë tjetër nuk mund të përputhet. Ashtu si mënyra se si kompania ka marrë pothuajse mbi industrinë e motorëve të kërkimit, Google mund të marrë përsipër edhe sektorin e scraping web. Shanset janë në favor të saj.

Nga analiza dhe perspektiva e organizimit

Pa marrë parasysh se sa të kushtueshme mund të jenë, këpucët janë të padobishme për një njeri pa këmbë. Pra, të dhënat nuk mund të jenë shumë të dobishme për një organizatë me aftësi analitike të dobëta. Në të vërtetë, të dhënat në vetvete nuk janë kaq thelbësore, kështu ju mund ta përdorni atë. Pra, si kompanitë të vazhdojnë të intensifikojnë përpjekjet e tyre web scraping, ata do të fillojnë të zhduket më shumë burime në punësimin e të dhënave analistë shumë përvojë ose trajnim punonjësit e tyre për organizimin e të dhënave, dhe analiza e të dhënave.

Duke pasur parasysh të njëjtat të dhëna, disa organizata do ta përdorin atë më mirë se të tjerët. Kjo është vetëm për shkak se ata kanë njerëz me aftësi më të mira të analizës së të dhënave. Pra, e ardhmja e scraping web patjetër do të ndikojë në kërkesën për organizimin e të dhënave dhe analiza. Nga pikëpamja e sigurisë

Shumica e mjeteve ekzistuese të skrapimit të internetit mund të mos jenë më efektive pasi që shumë organizata do të vazhdojnë të intensifikojnë përpjekjet për të bërë të pamundur krijimin e faqeve të tyre të internetit. Deri atëherë, vetëm kompanitë që po përdorin shërbime të gërryerjes së palëve të treta ose ata që kanë vendosur mjet shumë të sofistikuar, do të vazhdojnë të jenë në gjendje të gërmojnë të dhënat nga faqet e internetit të tjera.

Në përfundim, është e rëndësishme që organizatat të fillojnë të pozicionohen për të ardhmen e rrudhave të uebit. Disa hapa të domosdoshme që mund të konsideroni janë:

1. Ju duhet të filloni të punoni në zhvillimin e robots tuaj të drejtuar nga inteligjenca artificiale që do të trajtojë të dhënat tuaja scraping nevojat në mënyrë efektive NOW.

2. Ju gjithashtu duhet të intensifikoni përpjekjet për të bërë faqen tuaj shumë të vështirë për të hall. Po në qoftë se disa nga konkurrentët tuaj kanë qasje të lehtë në përmbajtjen në faqen tuaj, ndërsa ju nuk mund të gërshet tyre? Mos harroni, sa më shumë informacion që keni në lidhje me konkurrentët tuaj, aq më i lartë është shansi juaj për t'i mposhtur ata.

3. Ju gjithashtu duhet të filloni të punoni seriozisht në përmirësimin e organizimit të të dhënave dhe shkathtësive të analizës. Kjo gjithashtu mund të krahasohet me situatat e luftës. Ndonjëherë, ju mund të pengoheni në informacionin e koduar të konkurrentëve ose kundërshtarëve tuaj. Informacioni nuk do të jetë i dobishëm nëse nuk mund ta dekodoni atë sa më shpejt që të jetë e mundur. Analistët e të dhënave me eksperiencë të lartë shpesh vërejnë tendenca të caktuara në të dhënat e grumbulluara lehtësisht, kështu që mund t'ju duhet të punësoni disa prej tyre.

Me pak fjalë, mundësia për të përgatitur organizatën tuaj për konceptin e të dhënave të mëdha dhe e ardhmja e nxjerrjes së internetit do të luajë një rol të rëndësishëm në suksesin afatgjatë të biznesit tuaj Source .

December 22, 2017