Back to Question Center
0

Si të blini mirë produktet tuaja në Amazon?

1 answers:

Nëse ju pyes veten se çfarë për të shitur në Amazon në 2018, ky artikull do të jetë interesante për ju. Këtu do të diskutojmë për sekretet e suksesit në Amazon dhe artikujt që do t'ju sjellin fitim. Për më tepër, do të kalojmë nëpër problemet themelore me shitjen në Amazon për t'ju ndihmuar të shmangni gabimet e zakonshme.

Si të hulumtoni produkte premtuese për të shitur në Amazon? Në vijën e poshtme të zhvillimit tuaj të biznesit Amazon, ju duhet të gjeni produkte që ka gjasa të jenë fitimprurëse dhe të blera mirë. Është një hap shumë i përgjegjshëm që kërkon kohën dhe përpjekjet tuaja. Për fat të mirë, Amazon ju jep shumë të dhëna që ju nevojiten për të filluar.

Gjëja e parë që duhet të bëni është që të kontrolloni se çfarë e bën këtë apo atë artikull fitimprurëse për ju si shitës. Ju duhet të kaloni nëpër aspekte të tilla si kostoja e transportit, konkurrenca e tregut të posaçëm, popullariteti i kategorisë dhe sjellja e klientit drejt produkteve të kësaj klase. Zgjedhja juaj duhet të plotësojë shumicën e kritereve në vijim. Faktorët e mëposhtëm të shitshëm dhe të transportueshëm do t'ju ndihmojnë që të bëni zgjedhjen e duhur të produktit:

 • kostoja do të jetë deri në 35% të çmimit tuaj të synuar të shitjes;
 • çmimi i synuar i shitjes midis $ 10 - $ 50;
 • anijeve jo problematike për shkak të peshës së lehtë të sendeve (2-3 lbs. max);
 • është e preferueshme që artikujt tuaj të jenë të pathyeshëm dhe të lehtë për t'u dhënë;
 • të shmangni produktet sezonale ose për pushime specifike, pasi ato nuk do t'ju sjellin përfitim gjatë gjithë vitit;
 • produktet tuaja duhet të dallohen me cilësinë e tyre të lartë dhe unike. Përveç të gjithë faktorëve të mësipërm, duhet të kontrolloni nëse një artikull është në kërkesë të lartë ose nuk gjen favor tek blerësit Amazon. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që një produkt nuk ka shumë konkurrencë, pasi do të ulë shanset tuaja për t'u dalë nga turma.

  Disa faktorë thelbësorë tregojnë një nivel të kërkesës së produktit në Amazon:

  • produktet që zgjidhni nuk duhet të hiqen nga shitësit më të mëdhenj të Amazon ose korporatave të mëdha;
  • produkte të ngjashme kanë një gradë më të mirë të shitësit në Amazon prej 5000 ose më e ulët në kategorinë kryesore;
  • Listimet e ngjashme të produkteve nuk janë të popullarizuara në mesin e përdoruesve;
  • mungesa e rishikimeve të produktit;
  • fjalë kyçe të produktit të synuar kanë më shumë se 100,000 kërkime mujore.

  Në fazën e dytë të hulumtimit tuaj të tregut, ju duhet të kontrolloni informacionin në faqet e produktit të artikujve të lidhur. Listimi i produkteve mund t'ju tregojë shumë për cilësinë dhe përfitimet e produktit. Kur të hapni faqen e Amazon të produktit, i kushtoni vëmendje çmimit, kostos së transportit, përmasave të produktit, peshës së anijeve dhe renditjes më të mirë të Amazon. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet shqyrtimit mesatar të klientëve dhe renditjes së yjeve. Numri dhe cilësia e rishikimeve të produktit tregojnë përgjigjen e përdoruesit ndaj artikullit të veçantë dhe popullaritetin e tij. Si mund të ju ndihmojnë shitësit më të mirë të Amazon për t'ju bërë një zgjedhje e mençur?

  Shitësi më i mirë në Amazon është një listë e artikujve TOP 100 që shiten në të gjitha kategoritë. Kjo listë e renditjes mund të ndryshojë në baza ditore. Nëse jeni në procesin e zgjedhjes së artikujve të vlefshëm për të shitur në Amazon, ky seksion do të jetë interesant për ju që të shihni. Nga kjo faqe, mund të gjesh në TOP 100 shitësit më të mirë për kategoritë dhe nënkategoritë e tjera. Këto të dhëna mund të jenë të çmuara për procesin e kërkimit të produkteve tuaja.

  Duke kërkuar nëpër lista Amazon mirë shitësi, ju duhet të bëni një theks në kategoritë e mëposhtme:

  • Hot njoftime të reja

  Ky seksion tregon produktet trending që u bënë të njohura dhe të blera mirë për herë të fundit. Këto të dhëna bazohen në hulumtuesit dhe analitikat e listës së produkteve Amazon. Këtu mund të shpëtoheni për të parë versionet e reja të nxehta në kategori dhe nënkategori të veçanta. Jini të vetëdijshëm se këto të dhëna mund të ndryshohen me kalimin e kohës.

  • Levizesit dhe perzierës

  Kjo kategori ju tregon artikujt që po lëvizin shpejt në rangun më të mirë të shitësit në të gjitha kategoritë. Si rregull, ajo përfshin trendet e nxehta dhe shitjet sezonale. Këto produkte vlen një vëmendje të veçantë pasi ato janë të njohura dhe premtuese, por ende jo shumë konkurruese. Për më tepër, kjo kategori mund të jetë e dobishme për gjetjen e artikujve të ngrohtë.

Këtu ju do të dëshironit produktet më të Amazon. Me fjalë të tjera, blerësit Amazon i ruajnë këto objekte në listat e tyre të dëshirave. Nuk tregon blerjet, por ende tregon preferencat e konsumatorëve.

 • Ide dhurata

Këtu do të shihni produktet që Amazon blerësit do të blejnë si dhurata. Ky është një tregues i mirë për shitësit më të mirë brenda kategorive të zeza për shumë artikuj sezonalë dhe për pushime.

 • Shitësit mund të marrin paratë e tyre vetëm brenda disa javësh
 • 26)

  Nëse i shisni produktet tuaja në Amazon, ju duhet të ndiqni Amazon Shitës ose Vendor Kërkesat Qendrore. Sipas tyre, një pagesë mund të bëhet me depozitë direkte në llogarinë tuaj të kontrolluar çdo 14 ditë. Nuk ka sistem tjetër pagesash që mund të përdorni në Amazon. Ju duhet të merrni parasysh këtë çështje kur planifikoni strategjinë tuaj të biznesit. Për shembull, nëse po përdorni të ardhurat nga shitjet tuaja për të blerë produktet e reja për të shitur, mund të jetë një pengesë për biznesin tuaj.

  • Barrierat në hyrje

  Në këto ditë, nuk është aq e lehtë të bëhet një shitës Amazon ashtu siç ishte më parë. Ka shumë shitës që thyejnë rregullat e Amazon dhe nuk sjellin fitim në platformë. Kjo është arsyeja pse Amazon u bë më e rreptë në lejimin e tregtarëve për të shitur sendet e tyre në një platformë. Shitësit që duan të veshin me pakicë, këpucët, artikujt e automobilave dhe llojet e tjera të inventarit të kushtueshëm, duhet të marrin një miratim nga Amazon. Ju duhet të keni një histori të gjatë dhe pozitive të shitjeve për të marrë reagime të mjaftueshme për të renditur lartë në Amazon

  SERP. Për më tepër, është e ndaluar të nxisni përdoruesit të lënë përshtypje për produktet tuaja. Nëse Amazon njofton se reagimet tuaja nuk janë organike, të gjithë do të hiqen dhe do të humbni gradën tuaj Source .

December 22, 2017