Back to Question Center
0

Mund të më ndihmoni të kuptoj algorithmin e rangimit në Amazon?

1 answers:

Algoritmi i rangimit Amazon për kërkimin e produktit (i njohur edhe si A9) është projektuar për të renditur produkte të ndryshme në mënyrë që kur klienti të kërkojë një artikull të caktuar në shitje - rezultatet përkatëse të kërkimit tërhiqen së bashku dhe sigurohen vetëm në dy hapa. Thënë thjesht, kur një blerës potencial drejton kërkimin e produkteve, algoritmi i rangimit në Amazon po bën më mirë duke u përpjekur për të dhënë rezultatet më të mira që përputhen me kërkesën e klientit. Dhe ndërsa Google po tregon rezultatet që japin përgjigjen më të mirë me pyetjen e kërkimit të futur nga përdoruesi, algoritmi i renditjes Amazon përqendrohet në të treguar saktësisht se çfarë produkti blerësi ka më shumë gjasa të blejë. Kjo do të thotë që procesi i renditjes së produkteve në Amazon është më i drejtpërdrejtë, në krahasim me procedurën e ngjashme të marrë nga motorët e kërkimit më të mëdhenj, si vetë Google, si dhe Yahoo, Bing etj.Në përgjithësi, qëllimi primar i algoritmit të rangimit të Amazon është të sigurojë të ardhurat maksimale për secilin klient që bën blerje mbi atje. Ndër të tjerat, optimizimi i motorëve të kërkimit në Amazon është bastimi i faktorëve të ndryshëm të brendshëm. Dua të them se nuk ka optimizim jashtë faqe në Amazon - thjesht nuk i kushton vëmendje pjesës më të madhe të faktorëve SEO jashtë faqe, siç janë mediat sociale, ndërtimi i lidhjeve, autoriteti i fushës dhe kështu me radhë.Siç thashë më parë, qëllimi kryesor i algoritmit të renditjes së Amazon është që të fitoj maksimumin nga të ardhurat për klient (RPC). Si rezultat, faktorët kryesorë të marrë në konsideratë nga A9 janë si në vijim:

  • Norma e konvertimit - zakonisht udhëhiqet nga shqyrtimi i klientëve tuaj, çmimi konkurrues dhe cilësia e imazhit të produktit. Përqindja dhe Kënaqësia e Konsumatorëve - ndërkohë që faktorët me rëndësi përcaktohen kryesisht nga titulli i produktit dhe nga përshkrimi i produktit, një nivel i mirë i kënaqësisë së klientit gjendet gjithashtu në mesin e faktorëve të relevancës me rëndësi të madhe gjatë atje.
  • Mbajtja - këta faktorë kryesisht rrotullohen rreth nivelit të ODR (norma e defektit të rendit), si dhe reagimet nga shitësi. Sipas algoritmit të rangimit A9 Amazon, fitimi maksimal mund të arrihet vetëm duke i bërë më të kënaqur klientët dhe duke i mbajtur ato në mënyrë të përsëritur të kthehen për të marrë një tjetër blerje atje. Vini re, megjithatë, se përveç RPC maksimale, Amazon konsideron gjithashtu mbajtjen e klientit. Kjo do të thotë që kur renditni një produkt të caktuar, Amazon po përdor jo vetëm normat aktuale të konvertimit, por edhe vlerat e pritshme të tyre. Thënë thjesht, Amazon mund të arsyeshme të presë që ajo të tërhiqet, duke pasur parasysh se çmimi i një produkti të caktuar është patjetër më i lartë se pjesa tjetër e produkteve të ngjashme të ofruara në treg. Dhe mbani mend, plotësia e faqes tuaj të produktit me secilën pjesë kryesore të saj të mbushur plot është shumë e rëndësishme për algoritmin e rangimit në Amazon. Pra, duhet të shmangni që të keni ndonjë fushë të vetme të zbrazët ose jo plotësisht të përfunduar. Në këtë mënyrë, gjithmonë do të keni mundësi më të mira për t'u shfaqur në krye të SERP-it sipas kërkesës përkatëse të artikullit nga blerësi Source .

December 22, 2017