Back to Question Center
0

Semalt: Si të kapni një faqe interneti duke përdorur Google Chrome Extension

1 answers:

Një kruajtës i ekranit është një skript që lexon faqet dhe nxjerr informacione të dobishme nga interneti. Scraping Screen është zgjidhja përfundimtare për të marrë të dhëna reale nga faqet e internetit dhe faqet e internetit në Microsoft Excel. Kërcimi i zgjerimit të Google Chrome është një mjet i fuqishëm për grerëzimin e ekranit që funksionon si në Windows dhe Mac OS.

Pse Google Scraper Extension kromi?

Kërkuesi i zgjerimit të Google Chrome është një mjet i fuqishëm për grerëzimin e ekranit që shkon falas në Dyqanin e uebit të Chrome. Ky mjet për grerëzim është instaluar në shfletuesin Chrome si një plugin. Shtojca i lejon blogerët dhe marketuesit të marrin të dhënat nga faqet e internetit duke klikuar me të djathtën në një element. '' Ngjitja e ngjashme '' duhet të shfaqet në ekranin tuaj nëse klikoni me të djathtën mbi një element.

Hyrje në XPaths

XPath është një gjuhë programimi e përdorur për të gjetur informata vendimtare në strukturat XML. Skedari HTML është një shembull i shkëlqyer i një strukture XML. XPath zakonisht përdoret për të zgjedhur nyjet e synuara. Në këtë kontekst, XPaths do të përdoret për të përcaktuar tekstin që duhet nxjerrë në një faqe interneti. XPaths do të ndihmojnë gjithashtu në identifikimin e emrave të partisë dhe numrave të telefonit të deputetëve suedezë. Përdorimi i kruajtësit të Google Chrome për të hyrë në detajet e adresave të 349 deputetëve suedezë

Me kavajësin e Chrome, nxjerrja e informacionit nga një faqe interneti nuk është e thjeshtë por edhe fantastike. Ju do të shijoni procesin dhe vetë teknikën.

Faqja e internetit liston të gjithë anëtarët suedezë dhe adresat e tyre. Për të filluar, kliko me të djathtën mbi çdo deputet dhe zgjidhni "Sheqë të ngjashme. "Ju duhet të shihni ekranin e mëposhtëm në ekranin tuaj.

Nëse klikoni me të djathtën në një deputet dhe zgjidhni "Inspect element", një listë alfabetike do të krijohet nën "" grid_6 alpha omega rezultatet e kërkimit të kontejnerit klist ". Do të përdoren dy hapa për të kapur këtë faqe interneti. Hapi i parë do të përfshijë përzgjedhjen e etiketave që përbëhen nga të dhënat e deputetëve me një XPath. Hapi i dytë do të përfshijë marrjen e pjesëve specifike të të dhënave të tilla si emrat e partisë, emrat dhe numrin e telefonit dhe të organizojnë të dhënat në kolona.

Hapi 1

Gërmoni thellë në strukturën HTML dhe mbani elementet e paprekur. Caktoni etiketat për të identifikuar numrin e etiketave që korrespondojnë me elementet në strukturën tuaj. Identifikoni tagin e fundit që përmban të dhënat e synuara. Drejtoni një test XPath në strukturën duke klikuar "Stërvitje. "

Një listë me 349 rreshta do të shfaqet në ekranin tuaj. 349 përfaqësojnë numrin e përgjithshëm të deputetëve suedezë.

Hapi 2

Ndarja e të dhënave të paraqitura në kolona. Shikoni kodin HTML në faqen e internetit që keni përdorur. Në këtë rast, pjesët që do të nxirren në këtë moment janë të theksuara në të verdhë. Vendosni XPaths në fushën e kolonave të krijuara dhe klikoni "Scrape" për të drejtuar plugin.

Nëse keni njohuri themelore të XPaths, kuptimi i programimit nuk do të jetë një detyrë e tmerrshme për ju. Hapat e lartpërmendura ju udhëzojnë në mënyrën se si të shfaqni faqen e internetit të hallës. Nëse jeni duke punuar në scraping web pages të shumta, ju duhet të keni aftësi programimi Source .

December 22, 2017