Back to Question Center
0

Semalt Ekspert përcakton opsionet për skrapimin e HTML

1 answers:

Ka më shumë informacion në internet sesa çdo qenie njerëzore mund të thithë në një jetë të tërë

. Faqet e internetit janë të shkruara duke përdorur HTML, dhe çdo faqe web është e strukturuar me kode të veçanta. Faqet e internetit dinamike të ndryshme nuk japin të dhëna në formatet CSV dhe JSON dhe e bëjnë të vështirë për ne që të nxjerrim informacionin siç duhet. Nëse dëshironi të ekstraktoni të dhëna nga dokumentet HTML, teknikat e mëposhtme janë më të përshtatshme.

LXML:

LXML është një bibliotekë e gjerë e shkruar për të analizuar shpejt HTML dhe dokumentet XML. Ajo mund të trajtojë një numër të madh të etiketave, dokumenteve HTML dhe ju merr rezultatet e dëshiruara për disa minuta. Ne vetëm duhet të dërgojmë Kërkesat në modulin e ndërtuar tashmë në urllib2 që është më i njohur për lexueshmërinë e tij dhe rezultatet e sakta.

Supë e bukur:

Supë e bukur është një bibliotekë Python e projektuar për projekte të shpejta kthimi si grumbullimi i të dhënave . Ai automatikisht i konverton dokumentet hyrëse në Unicode dhe dokumentet që dalin në UTF. Ju nuk keni nevojë për ndonjë aftësi programimi, por njohuritë themelore të kodeve HTML do të kurseni kohën dhe energjinë tuaj. Supë e Bukur parses çdo dokument dhe bën një send pemë traversal për përdoruesit e saj. Të dhëna të vlefshme që mbyllen në një faqe të dizajnuar keq mund të jenë të gërmuara me këtë opsion. Gjithashtu, Supë e Bukur kryen një numër të madh të detyrave të grisjes në vetëm pak minuta dhe ju merr të dhëna nga dokumentet HTML. Është licencuar nga MIT dhe punon në të dyja Python 2 dhe Python 3.

Scrapy:

Scrapy është një kornizë e njohur me burim të hapur për grumbullimin e të dhënave që ju nevojiten nga faqet e internetit të ndryshme. Ajo njihet më së miri për mekanizmin e saj të integruar dhe karakteristikat e tij gjithëpërfshirëse. Me Scrapy, ju lehtë mund të nxjerrë të dhëna nga një numër i madh i vendeve dhe nuk kanë nevojë për ndonjë aftësi të veçantë kodimi. Ai importon të dhënat tuaja në formatet Google Drive, JSON dhe CSV të përshtatshme dhe kursen shumë kohë. Scrapy është një alternativë e mirë për të importuar. io dhe Kimono Labs.

PHP Simple HTML DOM Parser:

PHP Simple HTML DOM Parser është një dobi e shkëlqyer për programuesit dhe zhvilluesit. Ajo kombinon tiparet e të dyjave JavaScript dhe Supë e Bukur dhe mund të trajtojë një numër të madh të skraping web projekte në të njëjtën kohë. Ju mund të grisni të dhëna nga dokumentet HTML me këtë teknikë.

Web-Harvest:

Korrja në ueb është një shërbim i hapur i burimit të uebit të shkruar në Java. Grumbullon, organizon dhe grumbullon të dhëna nga faqet e dëshiruara të uebit. Korrja Web përdor metodat dhe teknologjitë e krijuara për manipulimin XML si shprehjet e rregullta, XSLT dhe XQuery. Ai përqendrohet në faqet e internetit të HTML dhe të bazuara në XML dhe grumbullon të dhëna prej tyre pa kompromentuar cilësinë. Vera e uebit mund të përpunojë një numër të madh faqesh në një orë dhe plotësohet nga bibliotekat me porosi të Java. Ky shërbim është i njohur gjerësisht për tiparet e tij të njohura dhe aftësitë e mëdha të nxjerrjes.

Jericho HTML Parser:

Jericho HTML Parser është biblioteka e Java që na lejon të analizojmë dhe manipulojmë pjesë të një skedari HTML. Ky është një opsion gjithëpërfshirës dhe filloi së pari në 2014 nga Eclipse Public. Ju mund të përdorni Jericho HTML parser për qëllime komerciale dhe jo-komerciale Source .

png
December 22, 2017