Back to Question Center
0

Scraper Content Web: A është Mënyra më e mirë për të marrë të dhëna nga Web? - Semalt jep përgjigjen

1 answers:

Marrja e të dhënave nga ueb nuk është gjithmonë një detyrë e lehtë

. Ju ndoshta keni provuar gjithçka për të gjetur një faqe që përmban të dhënat që dëshironi, por nuk mund ta shkarkoni ose kopjoni dhe ngjisni përmbajtjen e saj. Megjithatë, mos u dorëzoni! Ka disa mënyra të avancuara për të marrë të dhënat në një format të përshtatshëm për manipulim të mëtejshëm:

 • Ju mund të merrni të dhëna nga API-të e bazuara në web (ndërfaqet e programimit të aplikacionit). Shumë aplikacione web si Facebook dhe Twitter ofrojnë ndërfaqe që lejojnë qasje të lehtë në të dhënat e tyre. Është mjaft e lehtë për të marrë të dhëna komerciale dhe madje edhe të qeverisë duke përdorur ndërfaqe të tilla.
 • Gjithashtu mund të nxjerrni të dhëna nga PDF-të. Megjithatë, mund të mos jetë e lehtë pasi PDF është një format i përshtatshëm për printera. Ka shanse që mund të humbni strukturën e të dhënave të nevojshme kur shkarkoni nga një PDF.
 • Ekziston një mënyrë e avancuar e nxjerrjes së të dhënave në internet - nxjerrja e të dhënave duke përdorur një karierë përmbajtjeje të faqes së internetit .

Pse të përdorni një Scraper Content Website?

Duke marrë parasysh natyrën në ndryshim të përmbajtjes në dispozicion në internet si dhe kompleksitetin e platformave të bazuara në ueb, ka shumë arsye të mëdha pse duhet të konsideroni përdorimin e një kruese të faqes për të marrë informacionin që ju nevojitet. Këtu është një pasqyrë e shkurtër e këtyre arsyeve:

 • Zhvendosja e një vendi pa një pengesë

Kufizimi i tarifave është një aspekt që duhet marrë parasysh kur zgjedhni një metodë për të marrë të dhëna nga rrjeti. Në praktikë, kjo do të thotë vendosjen e një kufiri në numrin e herë një vizitor mund të hyni në një vend pa u konsideruar si një DDoS (shpërndarë mohimin e shërbimit. ) sulm. Nëse dëshironi të përfitoni sa më shumë nga përvoja juaj e nxjerrjes së të dhënave, përdorni një kruajtës të përmbajtjes së duhur të web . Shumica e vendeve nuk mbrojnë përmbajtjen e tyre nga scrapers kështu që ju mund të merrni informacionin e duhur pa ndonjë çështje.

 • Qëndroni anonim gjatë scraping
 • Nëse dëshironi të merrni të dhëna nga një web privatisht, rrëmimi i uebit është mënyra më e mirë për të bërë këtë. Një krap për përmbajtje interneti ju lejon të bëni kërkesa të thjeshta HTTP pa u regjistruar. Përveç cookie-t tuaj dhe adresën IP, nuk ka asgjë tjetër që mund të çojë një admin faqe tek ju.

  • Scraping në internet ju merr të dhëna që janë në dispozicion

  Scraping në internet nuk është një shkencë e raketave. Nuk ka nevojë të kontaktoj askënd në organizatë ose të presësh një faqe për të hapur një API. Vetëm të kuptoj disa modele të qasjes bazë dhe kruajtësja e përmbajtjes suaj do të bëjë pjesën tjetër të punës.

  Ju mund të përdorni scrapers web për të marrë pothuajse të gjitha llojet e të dhënave nga pothuajse çdo vend. Prandaj, është mënyra më e mirë për të marrë të dhëna nga uebfaqja në krahasim me teknikat e nxjerrjes së të dhënave. Herën tjetër që dëshironi të merrni ndonjë të dhënë nga interneti, përdorni një kruajtës të përmbajtjes së internetit dhe puna juaj do të jetë shumë më e lehtë dhe më interesante se kurrë Source .

  December 22, 2017