Back to Question Center
0

Si të kryeni një hulumtim të plotë fjalësh në Amazon?

1 answers:

Hulumtimi me fjalë kyçe është pjesë integrale e fushatës së optimizimit të Amazon që duhet të bëhet në fazën fillestare të lëshimit të produktit tuaj në Amazon. Ky proces nënkupton kërkimin e të gjitha termave të kërkimit relevant dhe me volum të lartë që mund të rrisin shitjet tuaja. Është me rëndësi të zgjidhni të gjitha palët e duhura të fjalëve që klientët tuaj potencialë mund të përdorin për të gjetur produktet ose artikujt e lidhur me to. Është çelësi i suksesit pasi që relevanca e produktit në pyetjen e kërkimit të përdoruesit do të përcaktohet nga rëndësia e termave të kërkimit të cilat janë të bazuara në listë. Nëse keni lënë anash të paktën një term kërkimi të synuar, atëherë shanset tuaja për t'u shfaqur në rezultatet e kërkimit për një nga pyetjet e përdoruesit do të ulen. Për të shmangur humbjen e shitjeve ju duhet të analizoni tendencat e kërkimit në Amazon dhe të krijoni një listë të termave më të rëndësishëm të kërkimit. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë mënyrat se si të bëjmë një kërkim përmes fjalës së Amazon si një pro. Të gjitha këto këshilla bazohen në përvojën tonë personale. Pra, ne mund t'i quajmë ato praktike dhe efikase.

Këshilla dhe mjete që do t'ju ndihmojnë për të kryer kërkime të cilësisë Amazon

 • Përvoja personale
termat e kërkimit më të përshtatshëm në Amazon është të vendosni veten në këpucët e klientëve tuaj. Kjo është arsyeja pse filloni fushatën tuaj të kërkimit me të menduarit se cilat fjalë klientët tuaj potencialë mund të përdorin për të gjetur sendet tuaja. Ju duhet të merrni parasysh faktorë të tillë si kur do të blinin produktet tuaja, çfarë lloj pyetjesh do të kishin dhe çfarë lloj artikujt mund të blinin në vend të produktit tënd.

Mblidhni të gjitha termat e kërkimit që do të vijnë në mendje dhe kontrolloni përmes kanaleve të rrjeteve sociale për të parë se çka po flasin njerëzit në lidhje me produktin tuaj. Kjo do t'ju ndihmojë të bëni disa ndryshime të kërkuara në listën tuaj dhe ta plotësoni atë. Këtu do të gjeni disa sinonime, akronime dhe shkurtime që zakonisht përdoren në komunitet. A keni menduar ndonjëherë se si të përdorni Amazon për qëllime kërkimore fjalen?

 • Punon thjesht. Ju vetëm duhet të prekni disa shkronja në kutinë e kërkimit dhe produktet automatikisht do të shfaqen si sugjerime. Ky funksion automatik i plotësimit nuk do t'ju ofrojë të dhëna të sakta për shkak se ajo tregon termat e kërkimit për shumicën. Megjithatë, mund të jeni të sigurtë që do të prezantoheni me termat e kërkimit të ligjshëm që mund të integrohen në listën tuaj të produktit.

  Ju duhet të saktë dhe të durueshëm duke përdorur këtë funksion automatik. Ju duhet të ndiqni emrin e produktit tuaj me shkronjat e alfabetit dhe shënoni se çfarë arrin. Ju duhet të gjeni termat e kërkimit më të përshtatshëm dhe më të fuqishëm që përputhen më së shumti me artikujt me pakicë. Për më tepër, kategoritë e sugjeruara mund t'ju ndihmojnë të gjeni grupe të tjera për të listuar produktet tuaja. Sipas udhëzimeve të renditjes së Amazon, produktet tuaja do të shihen vetëm nga ato terma kërkimi që futni në listën tuaj dhe në backend.

  • . Kjo do të thotë që ju duhet të përfshini jo vetëm terma kërkimi me volum të lartë në listën tuaj, por edhe fjalë kyçe të lidhura me të gjatë që do të maksimizojnë shanset tuaja për të synuar klientët tuaj potencial. Megjithatë, duhet ta bëni vetëm në një rast nëse keni hapësirë ​​shtesë për fjalë kyçe. Strategjia juaj primare duhet të jetë për të mbuluar termat e kërkimit që përshkruajnë produktin tuaj.

   • Produktet konkurruese

   Nëse doni të gjeni termat më të rëndësishëm të kërkimit pa shpenzuar shumë kohë dhe përpjekje, analiza konkuruese. Ky burim frymëzimi fjalësh nuk mund të nënvlerësohet. Kërkoni këto fjalë në titujt e produktit të konkurrentëve, plumbat dhe përshkrimet. Këtu mund të gjeni fjalë kyçe të vlefshme që nuk keni menduar. Sigurohuni që përdorimi i produktit të përfshihet në titullin (f. e. për lëkurën me vaj; për lëkurë të thatë; për gratë, etj. Unë gjithmonë them se fuqia e këtij sinonymizer nuk është vlerësuar në të vërtetë e saj vlerë. Ky mjet mund të jetë i dobishëm jo vetëm për gjuhëtarët, por edhe për tregtarët Amazon. Kjo është veçanërisht e dobishme kur vjen puna te produktet të cilat mund të kenë më shumë se një emër, ose mund të përdoren në kontekste të ndryshme. Thesaurusi mund t'ju japë shumëllojshmëri të formave dhe sinonimeve të fjalëve.

   Duke përdorur këtë mjet për hulumtime fjalësh, duhet të keni parasysh aspekte të mëposhtme:

   1. përdorni forma shumëshe dhe të vetme;
   2. shikoni fjalët që përshkruajnë artikullin që ju shitni me pakicë;
   3. mos harroni të bëni gabime të zakonshme;
   4. nuk përpiqen për të gjetur aty sinonime të emrave të markave. Të gjitha teknikat e hulumtimit të fjalëve të përmendura më parë mund të jenë efektive nëse keni vetëm një linjë produkti dhe shumë kohë e lirë. Megjithatë, ato mund t'ju japin rezultate të njëjta si mjetet për hulumtim fjalësh. Nëse keni shumë produkte në përgjigjen tuaj dhe dëshironi të rritni shitjet tuaja, softueri profesional i kërkimit Amazon do të jetë jashtëzakonisht efikas për biznesin tuaj. Google është motori më i madh i kërkimit në botë, ndërsa Amazon është treguesi më i madh i kërkimit në botë. më i madhi për kërkimin e produkteve. Kjo do të thotë që të dhënat më të kërkimit në Google do të jenë të ngjashme me Amazon. Duke përdorur këtë mjet, ju mund të merrni një ide se çfarë klientët tuaj potencialë po kërkojnë dhe të gjejnë terma kërkimi për të synuar për fushatën Amazon për paga-për-klikim. Ky mjet është falas për t'u përdorur dhe mund t'ju ofrojë të dhënat më të sakta në ueb. Duke përdorur GKP, do të mund të kontrolloni vëllimin e kërkimit të termave të kërkimit tuaj në shënjestër, si dhe të analizoni pozicionet e rangimit tuaj konkurrent. Megjithatë, duhet të jeni gati që të dhënat e GKP mund të jenë paksa të ndryshme për Amazon, kështu që do t'ju duhet ta rregulloni atë.

    Pra, Google Keyword Planner bën mashtrim, por mund të jetë sfiduese për t'u përdorur. Për më tepër, ajo kërkon një llogari AdWords.

    SEMRush është një mjet profesional kërkimor fjalen që do t'ju ndihmojë të merrni gjatë bisht terma kërkimi bazuar në shumë analiza dhe hulumtues. Me këtë mjet, ju mund të spiunoni konkurrentët tuaj dhe të shihni se çfarë termash kërkimi i sjellin ato më trafikun. Pjesa më e mirë e saj është se ajo mund të tregojë pozicionet tuaja të fjalëve kyçe Source .

December 22, 2017