Back to Question Center
0

Aksionet Semalt 5 Këshilla për të kapur të dhënat nga një Website

1 answers:
Të dhënat nuk janë gjithmonë në format të lexueshëm, por nuk ekzistojnë në internet.

Të dhënat nuk janë gjithmonë në format të lexueshëm, por ekzistojnë në internet. Shumica e informacionit është e disponueshme në gjuhë të ndryshme, duke e bërë të vështirë për ta kuptuar atë dhe gjithçka nuk mund të arrihet në CSV ose në ndonjë format tjetër. Në rrethana të tilla, do të jetë e vështirë për ju të përdorni informacionin si duhet. Gjithashtu, nuk mund ta kombinoni atë me grupet e të dhënave dhe ta eksploroni në mënyrë të pavarur. Kështu, grumbullimi i të dhënave është e vetmja mënyrë për të krijuar kopje në formate të lexueshme dhe të arritshme.


1. Përdorimi i Google Spreadsheets dhe Google Chrome

Është e sigurt të thuhet se si Google Chrome dhe Google Spreadsheets ndihmojnë në grerëzimin e të dhënave në vetëm 5 minuta dhe ju nuk keni nevojë të futni ndonjë kod fare. Njohja e faqeve të faqes suaj është hapi i parë i grisjes dhe përdorimit të të dhënave. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është me komandën ImportHTML në Spreadsheets Google. Funksionon si magji dhe gërvisht faqen tuaj të internetit pa kompromentuar cilësinë. Ju gjithashtu mund të përdorni softuer që është Chrome miqësor dhe vjen me shumë funksione.

2. Përdorni Scraperwiki për rezultate më të mira

Nëse doni të kapni databazën komplekse dhe nuk keni ndonjë aftësi programimi, ju duhet të provoni Scraperwiki për rezultate më të mira. Ai ndihmon të fshij faqet e ndryshme të Wikipedia dhe faqet e internetit të rënda dhe shkarkon të gjithë sitin në hard drive tuaj brenda pak minutash. Ky mjet vlen të investosh energjinë dhe kohën dhe siguron që të japësh rezultatet më të mira dhe më të sakta. Scraperwiki ka funksione të ndryshme, të tilla si ju mund të shkruani kodet e ndryshme, mund të kërkojë nga ekspertët të shkruajnë scrapers në emrin tuaj dhe të kontaktoni komunitetet Scraperwiki për rezultate më të mira.

3. Kuptoni strukturën e një kruese

Është gjithashtu e rëndësishme të kuptohet struktura e kruajtësit. Shumica e scrapers janë të komprometuar nga 3 pjesë kryesore: radhë e faqeve për të nxjerrë, zona për të ruajtur të dhënat e strukturuara si një bazë të dhënash, dhe downloader ose parser që ndihmon të shtoni URL në linjë.

4. Kuptoni rëndësinë e scraping:

Scraping është mënyra për të nxjerrë të dhëna nga faqe të ndryshme të internetit, skedarë PDF dhe dokumente të tjera, duke e bërë të përdorshëm dhe të lexueshëm për përpunim të mëtejshëm. Kjo është një nga teknikat më të dobishme dhe gjithëpërfshirëse që mund të zbatoni për të mbledhur dhe përdorur të dhëna. Pjesa më e mirë është se ju nuk keni nevojë të keni aftësi programimi për të kapur të dhënat nëse jeni duke përdorur mjete si Kimono dhe import. io.

5. Mësoni se si të kapni:

Ju duhet të mësoni se si të kapni nëse doni të nxjerrni të dhëna nga uebfaqe të ndryshme në baza të rregullta. Plus, mund ta mësoni kur keni ngarkesa të dhënash për t'u habitur dhe dëshironi ta ripërdorni atë në faqen tuaj te internetit. Nëse merrni njoftime me email mbi produktet dhe shërbimet interesante, ju mund të dëshironi të kapni dhe të mësoni bazat e saj. Është e vërtetë se kapja është një detyrë e thjeshtë që kërkon disa aftësi programimi. Disa mjete për scraping web nuk kërkojnë që ju të mësoni aftësitë e programimit dhe gjuhët, që do të thotë që ju mund të kryeni detyrat tuaja pa asnjë kod Source .

December 22, 2017