Back to Question Center
0

Semalt paraqet një softuer të shkëlqyeshëm gërvishtës

1 answers:

Një crawler web është një program që shfleton përmes internetit për të gjetur burime si një sistem i automatizuar dorëshkrim. Kërkon fjalë kyçe, lidhje dhe përmbajtje të ndryshme në faqet e internetit. Në fakt, zvarritja e internetit fokusohet në gjetjen e informatave të dobishme për përdoruesit e tij në rrjet.

Një servil i uebit gjen faqet në ueb dhe pastaj i kategorizon ato në një mënyrë të automatizuar për të mbështetur disa pyetje. Web crawlers bëjnë të gjithë punën nën emra të ndryshëm, si robotë dhe indeksues automatikë. Çdo herë që kërkimet web shkruajnë një kërkesë specifike kërkimi, këta crawlers mund të skanojnë të gjitha faqet përkatëse të internetit për të gjetur të dhënat e sakta. Kur crawlers vizitojnë një faqe interneti, ata gjithashtu mund të kërkojnë faqe të tjera që vlen të vizitohen. Si rezultat, web crawlers mund të lidhen me faqet e ndryshme të reja, të marrë shënime të ndryshimeve të mundshme në faqet ekzistuese dhe ata gjithashtu mund të zbulojë çdo lidhje vdekur. Në këtë mënyrë, crawlers web mund të zvarriten nëpër faqe të ndryshme të internetit për të mbledhur rezultatet e kërkuara nga klientët e tyre. Për më tepër, pronarët e internetit kanë mundësinë të vendosin se cilat prej faqeve të tyre duan të bllokojnë.

Minierat e të dhënave: Një teknikë efektive

Minierat e të dhënave mund të ndihmojnë crawlerët e uebit për nxjerrjen e informatave të ndryshme nga bazat e të dhënave përmes internetit. Kjo detyrë u kursen kohë dhe energji dhe për këtë arsye ata mund të kryejnë projekte të tjera për kompaninë e tyre. Ka disa mjete për nxjerrjen e të dhënave që mund të analizojnë sjelljet e kaluara të përdoruesve të caktuar dhe ato gjithashtu mund të parashikojnë trendet që mund të ndihmojnë bizneset të përparojnë. Sot, minierat e të dhënave mund të gjejnë modele specifike të të dhënave në internet, madje edhe profesionistët mund të humbasin. Miniera e të dhënave është një proces kritik dhe popullor. Gjatë procesit të nxjerrjes, kërkuesit e uebit duhet të merren me një numër gabimesh faqe, si dhe të dhëna të caktuara që janë në gjuhë të ndryshme dhe vlerësime të parregullta.

Ekstraktimi i të dhënave nga imazhet

Shumë kompani sot tentojnë gjithashtu të nxjerrin imazhe për krahasimin e blerjeve dhe ato tentojnë t'i analizojnë ato për të ofruar produkte më të mira për klientët e tyre. Duke përdorur zvarritjen e web-it, ata mund të shohin imazhet e produkteve të njëjta, si dhe të produkteve të ngjashme në treg. Shumë kompani përdorin crawlers të webit për të pasur një prezencë të fuqishme në internet, duke mbledhur të dhëna të ndryshme, si çmimet e produkteve të ngjashme, rishikimet , listat e kontakteve dhe shumë imazhe. Imazhet që ata mbledhin mund t'i ndihmojnë ata të përmirësojnë shërbimet e tyre dhe të ofrojnë produkte dhe çmime më të mira se sa konkurrentët e tyre. Si rezultat, ata mund ta bëjnë kompaninë e tyre të duken më mirë dhe të jenë më të suksesshme. Pra, crawlerët e uebit mund të jenë një ndihmë e mrekullueshme për bizneset, siç janë faqet e e-commerce dhe bloget e tjera, që duan të jenë fitimprurëse dhe të suksesshme. Shumë biznese në të gjithë botën sot janë duke kërkuar për të gjetur mënyrat më efektive dhe më të begatë për të kapërcyer konkurrentët e tyre dhe për të fituar më shumë konsumatorë. Web crawlers mund t'i ndihmojnë ata të jenë më të suksesshëm, duke përmirësuar cilësinë e produkteve të tyre, kanë më shumë çmime të arsyeshme dhe ofrojnë më mirë Source .

December 22, 2017