Back to Question Center
0

Semalt: metoda të ndryshme për të kapur një faqe të tërë

1 answers:

Këto ditë, skrap web ing ose mund të bërë me dorë ose me ndihmën e programeve të scraping web. Mjetet e skrapimit në internet marrin dhe shkarkojnë faqet tuaja për shikim dhe pastaj nxjerrin të dhënat e theksuara pa kompromentuar cilësinë. Nëse jeni duke kërkuar të grisni një faqe të tërë, duhet të miratoni disa strategji dhe të kujdeseni për cilësinë e përmbajtjes.

Scraping manual: metodë Copy-paste:

Metoda e parë dhe më e famshme për të kapur një faqe të tërë është skrap manual. Duhet të kopjoni dhe ngjisni një përmbajtje në internet me dorë dhe ta klasifikoni në kategori të ndryshme. Kjo metodë përdoret nga jo-programuesit, webmasters dhe përkthyes të pavarur për të marrë të dhëna dhe vjedh përmbajtjen e uebit brenda pak minutash. Zakonisht, hakerët zbatojnë këtë strategji dhe përdorin një shumëllojshmëri botesh për të kapur një faqe ose blog të tërë me dorë.

Metodat e automatizuara të scraping:

Parsing HTML:

Parsing HTML është bërë me JavaScript dhe synon faqet lineare dhe mbivendosur HTML. Kjo ju ndihmon të keni një faqe të tërë brenda dy orëve. Kjo është një nga tekstet më të shpejta dhe më të sakta ose metoda të nxjerrjes së të dhënave që lejon skrapimin e të dy vendeve bazë dhe komplekse tërësisht. Modeli DOM ose Dokumenti i Objektit është një tjetër metodë efektive për të gërmëzuar një faqe të tërë të internetit

DOM Parsing: .

Zakonisht merret me skedarët XML dhe përdoret nga programuesit të cilët dëshirojnë të marrin një pamje më të thellë të të dhënave të strukturuara. Ju mund të përdorni parsers DOM për të marrë nyjet që përmbajnë informacion të dobishëm. XPath është një analizues i fuqishëm i DOM që gërmon të gjithë webfaqen për ju dhe mund të integrohet me shfletuesit e plotë të internetit si Chrome, Internet Explorer dhe Mozilla. Faqet e internetit të grisura me këtë metodë duhet të përmbajnë përmbajtje dinamike për rezultatet e dëshiruara.

Agregimi vertikal:

Grumbullimi vertikal preferohet nga markat e mëdha dhe kompanitë IT. Kjo metodë përdoret për të synuar faqet e internetit të veçanta dhe bloget dhe të dhënat e grumbullimit, duke e ruajtur atë në re. Krijimi dhe monitorimi i të dhënave për vertikale specifike mund të bëhet me këtë metodë të ftohtë. Pra, nuk keni nevojë të shqetësoheni për cilësinë e të dhënave të gërmuara ashtu siç është gjithmonë e mrekullueshme! XPath ose XML Path Language është gjuha e pyetjeve që scraps të dhënat si nga dokumentet tuaja XML ashtu edhe nga faqet e internetit të komplikuara. Teksa dokumentet XML janë të ndërlikuara për t'u marrë me të, XPath është e vetmja mënyrë për nxjerrjen e të dhënave dhe ruajtjen e cilësisë së tyre. Ju mund ta përdorni këtë teknikë në lidhje me analizimin e DOM dhe nxjerrni të dhëna nga të dy bloget dhe faqet e internetit të udhëtimit.

Google Docs:

Mund të përdorni Google Docs si një mjet i fuqishëm për grumbullimin dhe nxjerrjen e të dhënave nga të gjithë faqet e internetit. Është i famshëm midis profesionistëve dhe pronarëve të uebfaqeve. Kjo metodë është e dobishme për ata që janë në kërkim për të rreshtin tërë faqen ose disa faqe brenda sekondave. Ju mund ose nuk mund të përdorni opsionin e modelit të të dhënave për të kontrolluar cilësinë e të dhënave tuaja të grisura.

Është një metodë e shprehjes së rregullt që mund të nxjerrë uebfaqe të tëra në Python dhe Perl. Kjo metodë është e njohur midis programuesve dhe zhvilluesve dhe ndihmon në grumbullimin e informacionit nga bloget komplekse dhe nga mediat e lajmeve Source .

December 22, 2017