Back to Question Center
0

A mund të më tregoni se si renditjet e Google lidhen me bazën e të dhënave të backlinks?

1 answers:

Përmes dekadës së fundit, pjesa më e madhe e pronarëve të faqes dhe webmasters kanë pjellë masa të panumërta të backlinks spammy dhe të ndërlikuar - të gjitha për hir të pozicioneve të rangut të lartë në SERPs të Google. Si rezultat, rreth pesë vjet më parë motor kërkimi kryesor dha përditësimin e tij të parë të algoritmeve Penguin - për të filluar penalizimin dhe de-indeksimin e disa PBN-ve (rrjetet private të blogut), fermat e automatizuara për lidhjen e lidhjeve, lidhjen e rrotave (shkëmbimet) një flamur i kuq me Blogging mysafir për qëllime ndërtimi lidhje. Kjo është arsyeja pse edhe një devijim i vogël nga Udhëzimet Kryesore të Google për lidhje të parëndësishme, të dyshimta ose manipuluese tani mund të hedhin faqen tuaj ose blogun në dënimin me burg të rangut. Gjëja e parë që tregon një korrelacion të ngushtë në mes të bazës së të dhënave tuaja të backlinks dhe pozicionit aktual të renditjes në Google është se bota moderne e internetit është fjalë për fjalë e mbingarkuar me lidhje. Mijësitë e tyre krijohen nga robotët online. Disa janë krijuar për shitje me shumicë ose të destinuara për marrëveshje të shkëmbimit individualisht të përshtatura. Në të njëjtën kohë, disa lidhje mund të përshtaten në mënyrë të përkryer për të parë sa më natyrshëm, pjesa tjetër e tyre janë ato lidhje editoriale të shkollës së vjetër. Pra, sfida kryesore për Google është që të shqyrtojë bazën e të dhënave të çdo faqeje ose blogu - për të kuptuar se kush po luan një lojë të drejtë dhe në të vërtetë meriton të renditet në atë nivel të lartë. Në fakt, kur motorët e kërkimit më të mëdhenj, si vetë Google, shohin një lidhje që tregon rrugën për në faqen tënde ose blogun, ekzistojnë vetëm tre opsione të vërteta për secilën lidhje të pashembullt

kam. Dua të them se mund të njihet si e vlefshme dhe të merret parasysh në algoritmin kryesor të kërkimit të Google. Në të njëjtën kohë, gjithçka mund të mbetet e njëjtë - dhe disa lidhje mund të njihen si krejtësisht të pavlefshme - pa ndonjë ndikim nga pikëpamja e SEO. Në fund të fundit, faqja juaj ose blogu mund të ndëshkohen, duke pasur parasysh se një pjesë e lidhjeve tuaja në bazën e të dhënave tuaja të backlinks (ose vetëm një lidhje të veçantë) dyshohet të jetë me natyrë manipuluese ose artificiale.

Pra, ekziston një marrëdhënie e caktuar midis pozicionit aktual në SERP dhe çdo baze të të dhënave të backlinks të çdo faqeje interneti. Por sa e ngushtë mund të jetë? Këtu është një listë e pikave të plumbit për të ilustruar se cilat lidhje të jashtme mund të bëjnë me renditjen tuaj në shkallë.

  • pozicionet më të larta në SERP janë korreluar me numrin e burimeve të lidhjes në mesatarisht rreth 30;
  • ky vlerësim i korrelacionit mund të duket edhe më mbresëlënës, duke qenë se korrelacionet më të vogla nuk janë të habitshme, pasi që Google mund të mbështetet në rreth 200 sinjale të rangimit;
  • mbi 99% të të gjitha faqeve të internetit dhe blogeve të shqyrtuara nga studimi i rastit të fundit duket se kanë të paktën një lidhje të jashtme hyrëse;
  • rreth 22% e faqeve individuale u gjetën të renditura mirë dhe pa backlinks të jashtme fare;
  • që ka më shumë lidhje mund të lidhen me një pozitë më të lartë, por bastja për numrin e tyre dhe jo cilësinë nuk do të thotë që faqja juaj do të shfaqet në krye të kërkimit Source .
December 22, 2017