Back to Question Center
0

Cilat janë backlinks të biznesit dhe çfarë vlere mund të sjellin në faqen tuaj?

1 answers:

Në botën e sotme online, backlinks të biznesit shërbejnë si përfaqësues me reputacion të partisë. Ata kontribuojnë në promovimin e biznesit në internet dhe bëjnë një faqe interneti të dukshme për motorët e kërkimit. Çdo fushatë e optimizimit të motorëve të kërkimit mund të bëjë pa ndërtimin e lidhjeve.

Le të imagjinojmë situatën më të zakonshme për ne. Ju jeni ulur në bar dhe dëgjoni se dikush po flet për ju. Nëse ky folës është i respektuar dhe ju përshkruan në një dritë pozitive, ai reflekton mirë mbi ju dhe ju sjell reputacionin dhe autoritetin. Njerëzit që dëgjojnë këtë informacion fillojnë të mendojnë më mirë për ju. Dhe anasjelltas, nëse një person është skemë, njerëzit nuk pranojnë të kontaktojnë me të. Në tregun digjital, backlinks që vijnë nga faqet e internetit me reputacion dhe të besueshëm pranohen si cilësi. Duke u lidhur me ju, ata janë duke u thënë të dy përdoruesve dhe bots kërkim që ata respektojnë atë që ju jeni duke thënë ose duke bërë. Me fjalë të tjera, këto backlinks bëhen vota nga burime të besueshme dhe rrisin reputacionin tuaj burimor.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë gjithçka rreth backlinks biznesit dhe pse ata janë të dobishme për search engine optimization.

Cilat janë backlinks biznesi?

Meqenëse rekomandimet e njerëzve të dashur dhe të afërt mbeten forma më e besueshme e reklamimit, backlinks të lartë të autoritetit të biznesit kanë vlerën më të lartë për promovimin e biznesit online.

Në sytë e motorëve të kërkimit, backlinks nga faqet e tjera të shërbejë si vota dhe tregoni në lidhje me cilësinë e burimit tuaj web. Megjithatë, motorët e kërkimit e vërtetojnë këtë supozim në algoritmet e SEO dhe PageRank.

Në përgjithësi, çdo lidhje nga një faqe tjetër në faqen tuaj konsiderohet si një backlink biznesi. Megjithatë, nëse këto lidhje vijnë nga një burim burimesh spam dhe burimesh me cilësi të ulët, mund të ndikojë negativisht në renditjen e faqes tënde dhe të shkatërrojë përpjekjet e optimizimit të motorëve të kërkimit tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet vetëm të shikoni për backlinks të biznesit të cilësisë.

Cilat aspekte merren parasysh nga Google?

Në kohët e fundit, webmasters bëri një theks në disa backlinks biznesit. Ata përdorën mënyra të ndryshme për të rritur numrin e lidhjeve të jashtme. Disa nga këto metoda ishin të çuditshme dhe mashtruese, siç janë bujqësia e lidhjeve, rrjetet private të blogut, spam, etj.

Megjithatë, Google kuptoi se disa prej këtyre backlinks nuk ishin të vlefshme dhe të besueshme. Për këtë arsye, ata vendosën të bëjnë disa ndryshime në algoritmet e tyre të rangimit, duke vlerësuar cilësinë e lidhjeve të jashtme dhe jo sasinë e tyre. Pas përditësimit të fundit të Google Panda, shumë faqe humbën pozicionet e tyre të rangut.

Është pranuar gjerësisht se motorët e kërkimit vlerësojnë disa aspekte shumë thelbësore. Në këtë artikull, ne do t'i numërojmë katër prej tyre që i referohen hulumtimit të cilësisë së biznesit. Ju duhet t'i kushtoni vëmendje atyre kur kërkoni për mundësitë e ndërtimit të lidhjeve të reja ose për të rishikuar profilin tuaj të lidhjes.

seo backlinks

Le t'i numërojmë disa prej tyre:

Reputacioni dhe ndikimi

reputacion. Ajo është e lidhur ngushtë me ndikimin. Kjo është arsyeja pse çdo herë kur po kërkoni lidhje të reja të krijimit të lidhjeve, sigurohuni që një faqe interneti ku do të vendosni një lidhje është e mirënjohur dhe vlerësuar shumë nga përdoruesit, si dhe të respektuar në botën reale.

Relevance

Përmbajtja e faqes së internetit duhet të ketë diçka të bëjë me biznesin tuaj. Algoritmet e SEO e konsiderojnë rëndësinë për parandalimin e faqeve të dobëta të cilësisë nga zhdukja e bizneseve më të themeluara.

Uniqueness

Për të kontrolluar këtë aspekt backlink, ju duhet të shikoni në konkurrentët tuaj. Nëse një burim i uebit i cili vendoset jashtë fushës suaj të tregut duke përdorur një lidhje të lidhur direkt me subjektin tuaj, konsiderohet si një backlink unik i biznesit.

Clicks

Zakonisht nuk është e mjaftueshme vetëm të vendosni një lidhje në një faqe tjetër. Numri i përdoruesve që klikojnë në këtë faqe mund të kontribuojnë vetëm me përpjekjet tuaja në SEO. Kjo është arsyeja pse në qoftë se ka vetëm disa përdorues klikoni në lidhjen tuaj, rëndësia e saj dhe unike është në dyshim Source .

December 22, 2017