Back to Question Center
0

DDoS Attack - Ekspert i Semalt shpjegon se si të mbroni serverin tuaj

1 answers:

Siguria në internet është bërë një çështje kritike për webmasterat në vitet e fundit. Kjo është për shkakpër kërcënimin e sulmit të sulmeve të kryera nga kriminelët kibernetikë. Një nga shqetësimet kryesore të çdo webmasteri është Shpërndarja e Mohimit të Shërbimit (DDoS).

Menaxheri i Suksesit të Klientit Semalt ,Andrew Dyhan, jep një pasqyrë në thelbin e sulmit DDoS për t'ju ndihmuar të ndaloni hakerat që të ngadalësojnë një server.

DDoS është një formë e zakonshme e sulmit me të cilën ballafaqohen webmasters. Në nivelin më themelor, sulmika për qëllim ngadalësimin e sitit tuaj, por mbart potencialin e rrëzimit të sitit tënd dhe e bën atë të paarritshëm për vizitorët.

Në rast të sulmeve DDoS të barazuara kundër një aplikacioni të internetit, softueri merrtë mbingarkuara nga hakerat. Si rezultat, aplikacioni nuk është në gjendje t'i shërbejë siç duhet faqet e kërkuara të uebit.

Për të nxitur një server që drejton një aplikacion për t'u rrëzuar, një sulm DDoS synon sa vijon:

  •  Hapësira e hapësirës së diskut 
  •  Memorie e serverit 
  •  Hapësira e të dhënave 
  •  Përdorimi i CPU 
  •  Sistemi i trajtimit me përjashtim të aplikacionit 
  •  Bandwidth rrjetit 
  •  Pishinë për lidhje me bazën e të dhënave 

Sulmet DDoS ndaj aplikacioneve të uebit përfshijnë:

1. Ndërprerja e lidhjes së bazës së të dhënave të aplikacionit duke krijuar pyetje me intensitet CPU.

2. Ndërprerja e shërbimit ndaj një personi ose sistemi duke përfshirë bllokimin e një përdoruesi ngaqasja në faqe me anë të përpjekjeve të pavlefshme identifikimi që rezultojnë në pezullimin e llogarisë..

3. Përmbytja e aplikacioneve në internet në një përpjekje për të ndaluar trafikun normal nga marrja në vend.

Sulmet DDoS janë bërë metoda e zgjedhjes për hakerët sepse ato janë pothuajsee pamundur për të mbrojtur, të lirë për të ekzekutuar dhe ndikuar në shumë përdorues. Pjesa më e madhe e kohës, të gjithë një hacker profesionist duhet të ketë burime të mjaftueshmedhe një objektiv i prekshëm për të marrë një vend jashtë linje.

Si funksionojnë këto sulme

Sulmet DDoS fillojnë me një hacker të vetëm ose disa haker që krijojnë një seri tëbot sistemeve. Haker komandon bota individuale për të përzënë trafikun në një vend të caktuar vazhdimisht dhe njëkohësisht që normalisht vendospresion në serverin e faqes.

Nëse sistemet bot kanë një rrjet të madh, presioni në server mund të sjellëvend poshtë. Megjithëse këto sulme nuk ekspozojnë domosdoshmërisht informacion personal në krahasim me teknikat e tjera të hakmerjes, ato ende kanë një negativeefekt mbi kompanitë që mbështeten shumë në lexuesit dhe shitjet në internet. Sulmet DDoS mund t'i kushtojnë një biznesi më shumë se 500,000 dollarë.

Këto sulme mbartin potencialin e dëmtimit të reputacionit të markës dhe dhëniespërshtypja e gabuar për përdoruesit. Kur bëhen nga rivalët e biznesit, ata u japin konkurrentëve një avantazh duke u mundësuar atyre që të krijojnë një forcë më të fortë,markë tregtare me reputacion krahasuar me markën tuaj në dukje të pasigurtë. Në disa raste, kriminelët në internet kërcënojnë që webmasters të vazhdojnëduke prishur shërbimet derisa të marrin një sasi të caktuar të parave.


Përveç kësaj, të dhënat e mbledhura nga një sulm DDoS mund të përdoren nga hakerat për të sulmuarfaqen e internetit në të ardhmen. Normalisht, sulmet ndjekëse janë thjesht oportuniste dhe ndodhin kur sulmuesit e kuptojnë se faqja është shumë e prekshmegjë që e bën atë një objektiv të lehtë për sulme më komplekse në të ardhmen.

Ndonëse sulmet DDoS janë të vështira për t'u parandaluar, ato mund të menaxhohen duke përdorur SiteLock-insistemin e sigurisë. Zgjidhjet e gjetura në sistemin e sigurimit të SitLock-it janë të afta të identifikojnë dhe të mbajnë nga trafiku i panevojshëm të krijuara ngabots nga marrja në faqen tuaj pa ndërhyrë me trafikun normal.

Sistemi i Sigurisë së SiteLock mbron bizneset nga një shumëllojshmëri të gjerë me qëllim të keqsulme duke përfshirë lloje të sofistikuara të sulmeve DDoS duke përdorur Mbrojtjen e Aplikacioneve të Internetit, DNS dhe Mbrojtjen e Infrastrukturës të cilat janë më së shumtiaspekte të rëndësishme të mbrojtjes DDoS Source .

November 28, 2017