Back to Question Center
0

Ekspertiza e çiltër: Heqja e spam-it të referimit nga raportet analitike të Google

1 answers:

Ndonjëherë Google Analytics mund të përshkruajë një fluks të çuditshëm të trafikut të referimit në një vend pa ndonjë promovim të veçantë ose përmbajtje të jashtëzakonshme. Është e vështirë të shpjegosh se si ndodhi kjo dhe pse ndodhi. Për të marrë informacionin e duhur, duhet të heqësh qafe spamin e referimit përgjithmonë.

Lisa Mitchell, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , shpjegon se si të ndreqim problemin e fluksit dhe spamit të padëshiruar.

Spam për referim

Spam referimi ndodh kur një faqe interneti merr trafikun e referimit nga bots spam ose programe. Informacioni shfaqet në raportet e llogarisë së Google Analytics, të cilat rrënojnë me të dhënat që gjenden aty dhe ushqen probleme me raportimin - diferencia entre camara reflex y semi reflex. Ata janë të lehtë për të parë dhe mund të kenë burime nga e gjithë bota. Herë të tjera, ajo merr më shumë fshehtë, por trafiku i referimit me përqindje të fryrjes prej 100% është me siguri një spam referimi.

Nëse një person ende nuk është i sigurt, me një program të mirë malware në dorë, ata mund ta vizitojnë faqen personalisht për të parë nëse trafiku ka ndonjë ndikim. Teknika e përdorur me spam-in e referimit është se kërkesat e përsëritura të internetit kërkojnë URL-të e referimit të grumbullit në faqen e internetit të synuar. Një spam Ghost është ajo që merr nuk ka nevojë për një spammer për të vizituar faqen që ata dëshirojnë të synojnë.

<-!
->

Rregullimi i Kërkesës Spam

Disa njerëz pohojnë se dikush mund të përjashtojë spamin e referimit. Informacioni nuk është plotësisht i drejtë dhe është me rëndësi që të përmbahet përdorimi i listës së përjashtimeve të referimit që gjenden në Google Analytics. Arsyeja është se përdoret për të përjashtuar trafikun nga një karrocë tregtare e palës së tretë. Ai i pengon klientët të numërohen si trafik nëse kthehen të zgjedhin nga vendi. Google Analytics përpiqet të lidhë vizitorët që kthehen në një burim të mëparshëm ose të mesëm, duke e përjashtuar atë si pjesë të trafikut të referimit. Pra, duke përjashtuar këto referime, trafiku i keq i referimit do të përcjellim në një medium / burim tjetër, dhe kështu prapëseprapë animi në analytics.

Heqja e spamit në rrugë

Lista e përjashtimit nuk është mënyra më e mirë për të rregulluar çështjen e spamit të referimit. Metoda filtron, por nuk përjashton trafikun e spam. Prandaj, trafiku nga çdo pikëpamje duhet të filtrohet duke përdorur opsionin e përjashtimit të referimit. Metodat e mëposhtme ndihmojnë për të arritur këtë:

1. Krijo një formular të ri filtri të quajtur "Referrer Spam" në nivelin e shikimit

2. Vendosni llojin e opsionit në "custom"

3. Në opsionin fushë, vendosni "burimin e fushatës"

4. Filtri i fushës së modelit duhet të përmbajë domenin e spamit të referimit si më poshtë

5. Save

Metoda fshin trafikun specifik nga këto pikëpamje. Është e rëndësishme që përdoruesit të mbajnë një kopje të kësaj në një skedar teksti për përdorim në të ardhmen. Disa nga praktikat më të mira përfshijnë përfshirjen e një zhvilluesi të uebit në kontrollin e shprehjes së rregullt, duke siguruar që ata të kontrollojnë mundësinë për të filtruar bots dhe merimangat e njohur. Filtrat zgjasin 24 orë nga zbatimi për të hyrë në fuqi.

Krijo një segment të personalizuar

Segmente të personalizuara ndihmojnë në ruajtjen e të dhënave nga spam nga raportet analitike të Google. Ato janë pak të paparashikueshme dhe për këtë arsye përdoruesit duhet t'i përmbahen:

1. Hapni pamjen e raportimit në GA dhe Shto segment, përzgjidhni Segment i ri (Asnjë Spam), pastaj Kushtet e avancuara

2. Trego "sesionet" dhe "përjashton" në opsionet e përdorura për të filtruar

3. Zgjidhni "ndeshje regex" dhe "burim"

4. Pastheni shprehjen e rregullt të ruajtur më parë

Pas kësaj, atëherë ruani dhe pastaj aplikoni. Ai heq të gjitha spamet e fantazmave nga raportet duke lënë të dhëna të pastra.

Trafiku i referimit duhet të monitorohet rregullisht për të siguruar që të gjitha të dhënat e fantazmave nuk shfaqen në raportet e GA. Skenari i mundshëm këtu është që kur të hiqet një faqe interneti e vetme e spamit, qindra, nëse jo më shumë se një mijë, shfaqen. Kjo do të thotë se pastrimi bazë i përdorur nuk do të mbajë gjatë. Megjithatë, nëse dikush merr një qasje teknike ose jo teknike, është e mundur që të heqësh qafe spamin e referimit nga të dhënat e Google Analytics.

Spamja e referimit paraqet analytics skewed e cila rezulton në raporte të rreme. Raportet kanë nevojë për përfaqësime të sakta të të dhënave dhe normave të trafikut. Të dhënat e ndryshueshme nuk mund të mbështeten për të treguar se çfarë funksionon dhe nuk ka për faqen e internetit.

November 28, 2017