Back to Question Center
0

Ndalimi - Bloqueio De Anúncios E Como Isso Afeta Seu Negócio

1 answers:

Një numër i madh i përdoruesve të internetit anembanë globit dhe gjetja e nevojës për të instaluar bllokuesit e reklamave, për përvoja ad shfletim falas. Google ka bërë edhe hapa për t'iu përgjigjur kësaj nevoje duke futur një bllokues ad në versionet e reja të shfletuesit të Chrome. Ky veprim udhëhiqet nga ndjenja negative e përgjithshme e ndarjes nga shumë konsumatorë në reklamat dhe marketingun. Pra, përveç përpjekjeve dhe konfrontimit të perceptimeve të reklamave nga konsumatorët, markat gjithashtu duhet të përballen me ndikimin e atyre që mund të kenë bllokuesit e reklamave në to.

Igor Gamanenko, Menaxheri i suksesit të klientëve Semalt shpjegon pse disa marka ende nuk ndihen të kërcënuara nga bllokuesit e reklamave. Kjo është për shkak se ata janë duke braktisur strategjinë tradicionale të marketingut dhe duke e zëvendësuar atë me një koncept të ri të njohur si marketing jolinear. Marketingu jolinear i referohet një qasjeje taktike të përdorur nga markat si Red Bull dhe Starbucks për ta bërë markën e tyre në jetën e klientëve potencialë. Qasja u zhvillua pas identifikimit të njohurive të reja në procesin e vendimmarrjes së konsumatorëve.

Për një kohë të gjatë, procesi i vendim-marrjes së konsumatorit konsiderohej një proces linear, ndërsa në fakt nuk është..Koncepti tradicional është se vetëdija e një nevoje përfundimisht e çon në blerjen e saj, ndërsa modeli jolinear, të cilin shumë mund të lidhen me jetën reale, tregon se nuk ka sekuencë të veçantë që çon në blerjen e një produkti. Disa konsumatorë do të blejnë një markë edhe para se ata të jenë në dijeni të saj, të tjerët do të identifikojnë disa lloje të markave të para para se të bëjnë një blerje, nuk ka strukturë të caktuar të zinxhirit.

Pra, si e bën marketingja jolineare ndihmën për të anashkaluar bllokuesit e reklamave dhe qëndrimin negativ të njerëzve ndaj metodave tradicionale të marketingut? Për të filluar me, marketing jolinear është një qasje strategjike në vend të një seri taktikash. Ajo nuk ndërpret përvojat pasive të konsumatorëve, por u lejon atyre të jenë pjesëmarrës aktivë. Merrni për shembull markën Red Bull. Në vend të markës që përpiqet të bindë konsumatorët për të blerë prodhimet e tyre, ajo bëhet pjesë e jetës së konsumatorit nëpërmjet ngjarjeve, mbështetjeve sportive dhe pronësisë së ekipeve sportive. Duke vepruar kështu, ata mund të ndërtojnë përvoja rreth perspektivave të tyre dhe aspiratave të klientëve.

Swatch dhe Starbucks kanë implementuar edhe marketing jolinear për të anashkaluar marketingun tradicional dhe taktikat e reklamimit. Për shembull, në vend që vetëm të vendosni një logo në anën e ndërtesës për të krijuar ndoshta vetëdijen, ata vënë një orë që njerëzit mund të përdorin në të njëjtën kohë dhe të angazhohen në të njëjtën kohë në markë.

Nëse jeni i ri në konceptin e marketingut jolinear dhe shpresoni ta bëni atë punë, është e këshillueshme të identifikoni disa markave që tashmë e kanë zbatuar dhe mësojnë prej tyre. Më e rëndësishmja ju duhet të dini se nuk është një taktikë zinxhirësh, është një strategji që një markë vendos të miratojë për të hyrë në treg.

Për më shumë informacion, mund të konsideroni të shikoni këtë video https://youtu.be/JiJ905EDk0k për të mësuar gjithçka rreth marketingut jolinear dhe se si markat në mbarë botën po e bëjnë punën për ta Source .

November 28, 2017