Back to Question Center
0

Semalt Ekspert: WordPress Çështjet e Sigurisë Gjithkush ka për të dini

1 answers:

Shumë praktika tregtare dhe institucionale po shkojnë në internet. Si rezultat, në internetfushë është duke u bërë objektivi më i mirë për kriminelët kibernetikë për të ekzekutuar sulmet e tyre. Shumë sipërmarrës dhe pronari i e-commerce website nukkanë njohuri dhe aftësi të mjaftueshme për të ndërtuar dhe pritur faqet e internetit të tyre. Si rezultat, ata zgjedhin për metoda si mjete DIY dhe platforma hostingsi HostGator. Shumica e sistemeve të menaxhimit të përmbajtjes, të cilat ata mbështeten në përfshijnë platformën WordPress. WordPress pret deri në 24% të të gjithafaqet e internetit në mbarë botën. Kjo situatë do të thotë që hakerat kanë një fushë të madhe të lojës për të përmbushur kundërshtarët e tyre. Gjetja e një sistemi hack-provëshpesh është një ëndërr.

Frank Abagnale, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet digjitale, jep arsye pse njerëzit preferojnë WordPress. Para së gjithash, ata kanë një platformë me burim të hapur, si dhe shumë shtojca, të cilatmund të kryejnë detyra të mëdha. Si rezultat, WordPress është një sistem standard i menaxhimit të përmbajtjes, i cili shërben për t'u mundësuar njerëzve që të presin shumë faqe interneti.Megjithatë, WordPress ka një disavantazh. Sa më shumë njerëz krijojnë faqet e internetit në WordPress, shumica e objektivit të hakerëveFaqet shumë të WordPress. Për shembull, nëse një haker gjen një vrimë në sistemin e sigurisë të WordPress, ose në një plugin të vlefshëm për WordPress,ata shpejt mund të automatizojnë një numër të madh sulmesh, të cilat mund të dërgojnë informacione për përdoruesit ose informacione të tjera të vlefshme në vende të fshehta.

Mbrojtja nga spam

Spammerët janë njerëz që përpiqen të ndjekin viktimat në kryerjen e disa detyrave,por qëllimi prapa fshehjes nuk është në rregull. Për shembull, disa spammers mund të përpiqen t'i mashtrojnë njerëzit për të klikuar lidhjet infektive. Në të tjeraherë, ata mund të kenë faqet e phishing, të cilat u japin atyre shumë të dhëna të vlefshme. Në moshat moderne, spammers përdorin bashkëngjitjet, të cilat përmbajnëmalware të tilla si Trojans. Ju duhet të sensibilizoni klientët tuaj kundër këtyre sulmeve. Hakerët janë prapa të gjitha sulmeve me spam. Ata mundkanë nevojë për kredencialet e përdoruesit, informacionin e kartës së kreditit, kontrollin e faqes ose motivet e tjera të pista pas sulmeve të tyre. Punësimi i masave të sigurisëpër faqen tuaj mund ta shpëtojë atë kundër shumë sulmeve.

Sulmues, bots dhe botnet

Kur frenimi i sulmeve hack, është e rëndësishme të kuptojmë se kush ose çfarë ështëpas sulmit. Sulmuesit njerëzor janë njerëz të vërtetë që kryejnë detyrat me qëllimin e tyre në mendje. Bots janë softuerë të thjeshtë si robotë,të cilat përfaqësojnë një person në kryerjen e një detyre. Nga ana tjetër, një botnet është një rrjet i shumë bots, si miliona, të cilat mund të dërgohenpër të goditur shfrytëzime të ndryshme dhe për t'i dhënë rezultatet hakerëve në një vend të caktuar.

Konkluzioni

Siguria e internetit tuaj si dhe ajo e klientëve tuaj varetrëndë mbi ju si admin. Kur krijojmë faqet e internetit, ne injorojmë krimet kibernetike të mundshme, të cilat mund të dëmtojnë tërë faqen e internetit të e-commerceposhtë. Shumë përpjekje SEO humbasin në duart e hakerëve që ndihmojnë konkurrentët duke futur konkurrencë të padrejtë. Situata përkeqësohetme faqet e internetit të WordPress, kryesisht për shkak se sistemet e tyre të sigurisë janë të njohura për ta. Për më tepër, WordPress ka numrin më të madh të vendeve. disateknikat, të cilat mund të mbrojnë veten në WordPress janë në këtë udhëzues. Ju gjithashtu mund të siguroni sigurinë e trafikut tuaj, vizitorëve sisi të rritur SEO në Google përmes kontrolleve të sigurisë Source .

November 28, 2017