Back to Question Center
0

Semalt: Llojet themelore të sulmeve të hacker dhe si të korrigjuar një faqe interneti

1 answers:

Arritja e synimeve të synuara SEO mund të kompromentohet nga një numër faktorësh, faqja juaj e internetitsiguria është një prej tyre. Tendencat dhe çështjet e zhvilluara në sektorin teknologjik kërkojnë një nivel të lartë të masave të kontrollit të sigurisë.Statistikat tregojnë se më shumë se 10% e faqeve të internetit zbresin për shkak të hakerëve dhe sulmeve.

Duke qenë një marketer përmbajtje, siguria juaj online ka shumë rëndësi. Punësimin profesionaldhe firma SEO gjithëpërfshirëse për të trajtuar sigurinë e internetit tuaj punon kryesisht për një numër të mirë të kompanive që operojnë në internet. Duke punuar me një SEOfirma siguron marketers të sigurisë të lartë, gjurmimin e konkurrentëve të lartë, dhe gjenerimin e backlinks në kohë reale. Në afat të gjatë, përmbajtjemarketers janë të interesuar në arritjen e qëllimeve të tyre dhe hasur në kthime të mëdha.

Nik Çajkovski, menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve Semalt Shërbimet dixhitale, përpunon sulmet kibernetike për të cilat duhet të punoni.

Sulmi me forcë brutale

Zakonisht i referuar si sulm i verbër anësor, sulmi me forcë brutale përdor shitësit e sulmit modernpër të goditur sistemin tuaj kompjuterik. Ky lloj i sulmit zbatohet në raste të rralla. Hakerët që përdorin sulmin e verbër për të hyrë në faqen tuaj te internetitdetajet përdor të gjitha teknikat në dispozicion në botë. Pas hyrjes në kompjuterin tuaj, hakerët marrin qasje në të gjitha llogaritë dhe fjalëkalimet tuajaduke kaluar dhe kontrolluar kredibilitetin. Megjithatë, është e thjeshtë të zbulohet sulmi brutal i forcës, pasi sistemi kompjuterik ekzekuton shumëtë aktiviteteve të të dhënave në të njëjtën kohë.

Masat parandaluese

Sulmi brutal i forcës është aq i lehtë për t'u zbuluar. Duke qenë një hap përpara hakerëve paguan shumë.Për të parandaluar hakimin duke përdorur sulmin e verbër, mund të kufizoni regjistrimet në përpjekje dhe të mbyllni llogaritë në rast të përpjekjeve të pasuksesshme.

Sulmi njeri në mes

Komunikimet midis një përdoruesi fund të faqes dhe rezultateve të partisë së lulëzuar në sulmin e MITM..Hakerët marrin kontrollin e sigurisë së faqes suaj duke kapur forume të komunikimit. Në këtë metodë të sulmeve, hakerat marrin kontrollinçdo gjë pa njohuri të përdoruesit përfundimtar.

Masat parandaluese të sulmeve MITM

Për të parandaluar sulmuesit që të marrin kontrollin e sigurisë suaj të internetit, merrni parasysh përdoriminfirewalls, portat e internetit, programet anti-virus dhe VPN-të. Përdorimi i një enkriptimi të besueshëm midis serverit dhe klientit ndihmon në bllokimin e hakerëve.

Sulmi i platformës sociale

E njohur zakonisht si inxhinieri shoqërore, sulmi shoqëror konsiderohet si më i lehtëmënyrë për të kollitur një firmë të mirë-krijuar. Hakerët që përdorin këtë teknikë manipulojnë përdoruesit për të shfaqur fjalëkalimet e tyre dhe detajet e kartës së kreditit.

Masat kundërshtuese

Hakerët kanë një mënyrë për të manipuluar objektivat e tyre të lartë duke formuar një marrëdhënie të ngrohtëme ta. Sulmi i inxhinierisë sociale mund të parandalohet duke sensibilizuar njerëzit për nevojën e mbajtjes së informacionit të ndjeshëm diskrete.

Sulmi me klient

Në këtë lloj sulmi, hakerat komprometojnë sigurinë tuaj të internetit duke manipuluarju klikoni dokumentet e hapura dhe klikimet. Duke vepruar kështu, hakerat ju çojnë në një faqe interneti me qëllim të keq që ju bën të pambrojtur për t'u hackuar.

Masat parandaluese

Krijimi i vetëdijes për punonjësit tuaj mbi nevojën për të qenë të kujdesshëm kur përdorniinterneti publik është i rëndësishëm. Hakerët mbesin vigjilent duke pritur që një punonjës të shkarkojë softuerin e lirë nga një vend me qëllim të keq, pastaj hacke gjithë organizatës. Jini vigjilentë dhe të kujdesshëm kur përdorni WIFI publik për të mos u hackuar.

Sulmi shfrytëzues

Sulmi i largët është përdorur kryesisht për të përhapur viruse me qëllim të keq, për të pasur qasje në të ndjeshmeinformacion, dhe të krijojë një goditje ndaj PC-ve në shënjestër.

Qëndroni vigjilentë

Të jesh vigjilent duke bllokuar të gjitha dobësitë e faqes tënde do të të mbajnë të sigurthakerat. Konsideroni zbatimin e konsultimit të sigurisë së brendshme dhe të jashtme të TI-së për të qenë të sigurt.

Konkluzioni

Siguria juaj e internetit ka shumë rëndësi kur bëhet fjalë për marketing digjital dhe përmbajtjeje.Një numër i mirë i vendeve të biznesit zbret çdo muaj për shkak të sulmeve nga hakerat me qëllim të keq. Jepni me qira profesionistë të TI për t'ju mbajtur përditësuar dheparandaloni që faqja juaj të shkojë poshtë si rezultat i hakimit Source .

November 28, 2017