Back to Question Center
0

Semalt: Luftimi dhe shmangia e emaileve të spam

1 answers:

Çdo sipërmarrje online ballafaqohet me sulme masive të bllokimit. Shumica e njerëzve që përdorin internetinnjë bazë ditore përballen me shumë e-mail që pretendojnë të ofrojnë një shërbim të caktuar. Spammerët synojnë panelet e sipërme të admin të faqeve, si dhe shumëinformacione të tjera të dobishme. Në të kaluarën, spammerët kanë marrë shumë fjalëkalime përdoruesi dhe informacione personale, si dhe aspekte të tjera të ndryshmepër të siguruar që një faqe interneti të funksionojë në mënyrë të përshtatshme. Ata gjithashtu mund të sjellin një e-commerce poshtë, duke çuar në një humbje të madhe të tregtisë elektronike. Të gjitha SEOpërpjekjet mund të bien poshtë për shkak të sulmeve të vërtetë të bllokimit.

Qëndrimi larg spamit mund të jetë një ide e mençur sidomos për një faqe interneti të re. LartëMenaxheri i suksesit të klientëve të Semalt ,Jack Miller, përshkruan disa mënyra për të luftuar dhe larguar nga spam:

1. Përdorni një adresë të sigurt e-mail

Masat e sigurisë që ofruesi juaj i internetit ka në vend janë thelbësore.Për shembull, ata mund t'i bëjnë përdoruesit të vuajnë efektin e scam ose të rrisin punën e spammers. Është e rëndësishme të shqyrtoni përdorimin e sigurtadresën e emailit. Gmail dhe Outlook kanë disa nga adresat më të sigurta të email-it sot. Raste të tjera mund të sigurojnë mbrojtjen ekompjuter duke përdorur mekanizmat më të fundit të mbrojtjes së spyware.

2. Mbani të sigurt adresën tuaj të postës elektronike

Çdo spammer fillon duke bërë një koleksion të shumë adresave të postës elektronike..Këto janëobjektivat që ato vendosin sulmet e spamit. Ekzistojnë teknika të ndryshme të IT-së për trajtimin dhe zgjidhjen e spam-it. Ju mund të përdorni email të ndryshëmadresat për aplikacione të ndryshme në internet. Për më tepër, ekziston gjithmonë një mundësi e përfshirjes së dosjeve të shumta në adresën tuaj të tanishme të postës elektronike.Kjo masë mund të mbajë email spam në një dosje që ju mund të monitoroni me lehtësi dhe mos i ngatërroni ato me një email të rëndësishëm.

3. Përdor filtra spam

Nga lart, është thelbësore që të përdoret një platformë e sigurimit të sigurimit të postës elektronike. Emailofruesit si Gmail përmbajnë filtra spam që mund të filtrojnë disa nga sulmet më të mira të bllokimit. Filtrat Spa zbulojnë dhe shtyjnë emailet që janëspam në një dosje spam, ku mund të jeni në gjendje të zgjidhni se cili prej tyre mund t'ju shërbejë.

4. Mos klikoni lidhjet në spam

Nga ky nocion, është e qartë se email-et e spamit përmbajnë URL të shumëfishta për të ndryshuardetyra. Të gjitha këto detyra janë nga njerëz si hakerat, të cilët kanë motive të dyshimta pas sulmeve të emaileve në masë. E-mail spampërmbajnë lidhje që tregojnë për fusha potencialisht të dëmshme. Ata mund të ekzekutojnë disa nga detyrat e hack-ut siç janë lidhja e shfletuesit të viktimësnë një pajisje të largët hacking Linux.

Konkluzioni

Ekzistojnë shumë forma të spam-it në internet. Shumë përdorues të internetit përjetojnë spamaktivitetet e tyre të përditshme. Email-et që përmbajnë spam vijnë nga njerëz që kanë synime të tjera të dëmshme dhe të sëmura prapa viktimave.Spam bart mijëra të holla nga përdoruesit e pafajshëm të internetit. Mbajtja larg nga spam mund të ruajë e-commerce tuaj stabilitetin si dhesiguria e të dhënave personale të klientëve. Disa nga mënyrat për të luftuar dhe për të shmangur spam-in janë në këtë udhëzues. Ju mund të jeni në gjendje të kontrolloniveten, si dhe sigurinë e internetit tuaj nga spam. Gjithashtu mund të jeni në gjendje të mbani larg spam-it nga faqja ose klientët tuaj Source .

November 28, 2017