Back to Question Center
0

Semalt përcakton mënyrat për të mbrojtur faqen tuaj të WordPress nga hakerat

1 answers:

Interneti paraqet një burim të madh për shumicën e njerëzve. Shumë biznese miratojnë një onlineplatformë për të tërhequr shumë klientë nga vende të ndryshme në internet. Disa nga këto vende përfshijnë motorin e kërkimit duke përdorur Search EngineOptimization (SEO) ose në rrjetet sociale duke përdorur Social Media Marketing (SMM).

WordPress llogaritë për gati 24% të të gjitha faqeve të internetit në botë. atakanë një platformë të lirë online të cilën çdo person mund të shfrytëzojë dhe të përfitojë. Shtojcat e tyre, ndërtuesi i faqes DIY dhe veçoritë e tjera të internetit në kodin e tyrejapin një platformë të hapur për shumë sipërmarrës dhe blogerë për të krijuar faqet e tyre të tregtisë elektronike. Megjithatë, hakerët vijnë në këto vende në të njëjtënmënyrë. Ka mbi 94563 përpjekje të hakerave që godasin faqet e WordPress çdo minutë. Kjo shifër vjen për shkak të platformës së hapur që ekspozontë gjitha mekanizmat. Si rezultat, WordPress mund të paraqesë një platformë të pasigurt të cilën shumica e hakerëve mund të përdorin për të ekzekutuar disa nga shumë të rrezikshmesulmeve.

Andrew Dyhan, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt ,hidhni një sy në këshilla që ju nevojiten për të mbrojtur faqen tuaj të internetit të WordPress nga sulmet e piraterisë.

Siguria e fjalëkalimeve

Përdorimi i fjalëkalimeve të sigurta është i rëndësishëm..Përpjekja e parë e hakerëve zakonisht është duke provuarfjalëkalime të dobëta përpara se të vazhdojnë me shfrytëzime të forta. Një fjalëkalim i tillë si 12345 nuk është një fjalëkalim i sigurt. Në raste të tjera, mos përdorni një adminfjalëkalimi që është emri i fëmijës ose i kompanisë tuaj. Ju mund të leni shumë informacion të kompanisë të prekshme, dhe kjo mund të bëjë të gjithë internetinsigurisë në një gjendje të komprometuar. Për më tepër, sensibilizoni klientët tuaj mbi rëndësinë e këtyre masave.

Update plugins dhe software Spyware

Mbajtja e kompjuterit tuaj deri tani mund t'ju shpëtojë nga disa nga sulmet e reja të internetit. Nëshumica e rasteve, hakerët përdorin përdorimin e lidhjeve të dëmshme që drejtojnë skriptet në një shfletues interneti. Për shembull, hakerët mund të përdorin scripting cross site. kjoshfrytëzojnë sulmet e një serveri në internet përmes futjes së komandave në të gjitha formularët e regjistrimit ose në lojëra elektronike të tjera për futjen e tekstit. Si rezultat, është e rëndësishmee konsiderojnë disa encryption si të dhëna lëviz për dhe nga një server në një shfletues web të përdoruesit. Një masë tjetër mund të përdorë mallra anti spiun. Këto janësoftware i cili mund të zbulojë viruse dhe malware si Trojans. Faqja juaj e internetit mund të qëndrojë e sigurt.

Konkluzioni

Për çdo qasje eCommerce, ka metoda të shumta për të hyrë në serverInterneti vepron në një mekanizëm shkëmbimi, ku një përdorues dërgon dhe merr komanda nga një shfletues. Në mënyrë të ngjashme, hakerët e përdorin këtë shans për të bërëfaqet e tyre të internetit dërgojnë dhe marrin komanda duke fituar qasje në një server në mënyrë të paligjshme. Kur bëjmë faqet e internetit, përdoruesi dhe kënaqësia e klientit janëzakonisht qëllimi ynë i fundit. Ne nuk e marrim parasysh potencialin e hakerëve dhe personave të tjerë me qëllime të këqija. Disa nga mënyrat më të thjeshta që një hakermund të përdorë për të depërtuar në një bazë të dhënash përfshijnë SQL Injection. Siguria e çdo faqe interneti varet nga mekanizmat e disponueshëm që mund të frenojnë vjedhjen.Megjithatë, ekzistojnë shumë teknika të tjera që njerëzit i përdorin për t'i siguruar vendet e tyre të sigurta kundër hakerëve Source .

November 28, 2017