Back to Question Center
0

Semalt shpalos udhëzues bindës CTA Buttons

1 answers:

Gjatë kryerjes së tregtisë elektronike, optimizimi i përmbajtjes së internetit për një të mirëshikueshmëria e motorëve të kërkimit është një atribut kryesor. Shumë kompani kanë arritur sukses online nëpërmjet përdorimit efikas të SEO dhe të digjitaleve të tjerastrategjitë e marketingut. Aspekte të tilla si përzgjedhja e përmbajtjes dhe optimizimi i logos janë të rëndësishme për të përcaktuar se si do të sillet një faqe internetinë SERPs. Pas përditësimit të algoritmit të Google në janar 2017, faktorët që Google po i jep shumë peshë në ditët e sotme është e kënaqurrëndësia, mirëdashësi për celularin dhe përvoja e përdoruesit.

Në përvojën e përdoruesit, Max Bell, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet digjitale, rekomandon si më poshtë:

  • Një web design që është estetik në syrin e përdoruesit.
  • Lehtësia e lundrimit (për idenë kryesore).
  • Përmbajtja që është relevante për qëllimin ose nevojën e përdoruesit.

Sipas këtyre faktorëve, përvoja e përdorimit të një faqe interneti duhet të jetë çelësishqetësim kur zhvillohet përmbajtja e internetit. Si rezultat, detyrat e CTA krijojnë një nevojë të madhe për të konsideruar se ku të vendosen butona të rëndësishme. përshembull, butonat e thirrjes për veprim. Ky buton i bën një vizitori të bëjë detyrën e rëndësishme në një faqe interneti të tillë si të blini, të abonoheniose shkarko. Ju mund të përdorni këshilla më poshtë për të bërë vendosjen e CTA mund të jetë një detyrë e lehtë:

1. Mbulesa

Vendosja e CTA duhet t'i përmbahet hartimit të faqes së internetit. UX duhetmbeten sa estetike të jetë e mundur me butonin CTA..Disa dizajne mund të favorizojnë vendosjen e butonit mbi deltën dhe të tjerët nën të. Në të tjeraraste, një faqe e gjatë web përfshin CTA në pjesën e sipërme dhe të poshtme të faqes. Faqet e shkurtra web kanë pozita të kufizuara për të vendosur një telefonatëbutonin e veprimit.

2. Faqet e desktopit dhe celularëve

Sipas azhurnimit të janarit, Google do t'i kushtojë më shumë vëmendjemirëdashësi mobile për një faqe interneti. Kur bëni SEO, ekzistojnë disa veçori të caktuara të projektimit që përfshini në një pajisje të lëvizshme dhe jonë një desktop. Për shembull, gjatësia e përmbajtjes. Sipas hulumtimit, shumë përdorues të desktop preferojnë një buton CTA të vendosur poshtë. Nëtë njëjtin studim, njerëzit e gjejnë të lehtë për të kryer një veprim CTA në një pajisje të lëvizshme sidomos kur butoni CTA është në krye të faqes.

3. Ana e majtë ose e djathtë

Në shumicën e rasteve (nëse jo të gjitha), butonat call-to-action shërbejnë klientëvekur është në aspektin e duhur të faqes së internetit. Sipas acuity vizuale, një përdorues, thonë një blerës, do të klikoni një faqe në fund ose në krye të djathtëqoshe. Ky dizajn favorizon personat që bëjnë zhvillim të lëvizshëm të uebit. Smartphones kanë një tipar vendas për vendosjen e menutë në të majtë, e cila lejonpër vendosjen e butonit të krahut të djathtë.

Konkluzioni

Kur bën e-commerce, aspektet unike të web design SEO dhe butoninvendosja luan një rol kritik. Një faqe interneti e mirë duhet të jetë në gjendje të konvertojë një vizitor në një blerës përmes aspekteve kyçe të faqes. Kur avizitor klikon lidhjen tuaj, një proces AIDA (Attention - Interest - Desire - Action). Ky proces duhet t'ju udhëheqë nëpër vendet që juvendosni butonat e nevojshëm si butonat Call-To-Action. Butonat CTA mund të zënë vende të dukshme brenda faqes tuaj të internetit. Këto vendepërfshijnë fusha si brenda faqes ose një vend i duhur për përdoruesit mobil. Një ndërfaqe e cila nuk është e drejtë përpara mund të bëjë që ju të humbni të vlefshmetrafikut, duke dëmtuar përpjekjet tuaja SEO. Duke përdorur këto këshilla për vendosjen e CTA, konvertimet tuaja mund të rriten ndjeshëm Source .

November 27, 2017