Back to Question Center
0

Semalt: Umgang Mit Unerwünschten E-Mailat dhe Spam

1 answers:

A keni hapur ndonjëherë email-in tuaj dhe keni gjetur më shumë se një mijë email të palexuar në kutinë tuaj, 95 për qind e të cilave nuk jeni të interesuar të lexoni? Në shumicën e rasteve, do t'ju kërkohet të fshini një email këtu dhe atje, por puna mund të jetë duke marrë parasysh që duhet të jeni të etur për të siguruar që mos të fshini një email me interes. Kjo mund të jetë e frikshme kur jeni në dijeni se ju duhet të përsërisni llojin javën e ardhshme.

Kjo tregon se si rritet problemi i postës elektronike, me përmbajtje gjithnjë e më të padëshiruara që vijnë në kutinë tuaj deri në një pikë ku dëshiron të çaktivizosh llogarinë në tërësi. Megjithatë, kjo nuk është e mundur pasi që emaili është i lidhur me Facebook, eBay, PayPal, etj, dhe fshirja e emailit do të rezultojë në një sherr të një lloji unik.

Ross Barber, Menaxheri i suksesit të klientëve Semalt , tregon se si katër taktikat e mëposhtme ndihmuan që të rimarrë llogarinë e tij nga spammers:

1. Ndiqni burimin që shpesh ju dërgon email të padëshiruar. Mos e miratoni qasjen dembel që përfshin fshirjen e postës elektronike. Hapni secilin prej tyre dhe çregjistrojeni dhe pasi ta bëni këtë, kërkoni adresën e dërguesit në emailin tuaj. Më pas, konsiderohet e sigurtë që të fshihet çdo përmbajtje që del nga lista juaj e rezultateve. Për shkak të faktit se keni çregjistruar, nuk do të merrni më email nga burime të tilla.

2. Ligji kërkon që të gjitha emailet komerciale të kenë një opsion të çabonimit. Pavarësisht nga kërkesa, kuptova se shumica e emaileve të mia të padëshiruara nuk kanë karakteristika të anulojë ose të çregjistrohen. Kur ti e kupton se po merr një email nga një burim që nuk ka mundësi të zgjedhësh, dërgoj emailin e mëposhtëm:

"Merrni (futni adresën tuaj të postës elektronike) jashtë kësaj email-i nga lista. Faleminderit"!

Nuk ka nevojë të shtoni ndonjë informacion tjetër që kur emaili është në pikë. Ju duhet të prisni një përgjigje në formën e "Done!" si dëshmi se ju keni adresuar me sukses çështjen e email-it të padëshiruar.

3. Krijimi i dosjeve ju mundëson të lundroni pa probleme nëpërmes email-it tuaj duke ecur përpara. Kjo është ndërhyrja më e mirë në lidhje me menaxhimin e emailit tuaj pasi që ju ndihmon të merreni me emailin në hyrje dhe mbani kutinë e hyrjes të pastër. Për shembull, unë kam krijuar shtatë dosje brenda emailit tim dhe u kam dhënë emra të ndryshëm në varësi të rolit të tyre primar. Nëse dua të ruaj një email, ai do të ruhet në mënyrë të përkryer në një nga këto dosje. Kjo është kritike për të siguruar që kutia ime e postës është e pastër dhe e freskët në çdo kohë.

4. Pasi të keni arritur të rregulloni email-in tuaj, sigurisht që nuk doni ta ktheni atë në statusin e mëparshëm. Menaxhoni kutinë tuaj të postës në mënyrë efektive duke siguruar që ju të merreni me një email të padëshiruar menjëherë kur shfaqen. Nëse e zvarritësh këtë, ndoshta do të gjesh veten me mijëra e-mail për të zgjidhur një nga një. Sapo të ngrihen emailet e padëshiruara, mund të adresosh situatën duke përsëritur hapin një dhe dy Source .

November 28, 2017